Τοπικά

Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για τον θάνατο της μητέρας της που πνίγηκε στο σπίτι της από τις πλημμύρες

Δεκτή έκανε με Διάταξή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας την προσφυγή 42χρονης Φαρσαλινής, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αφορμή τον θάνατο της 86χρονης μητέρας της, η οποία πνίγηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων, έπειτα από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αφορμή και τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο «Ιανός».

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», παρήγγειλε χθες συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι «με ενέργειες ή παραλείψεις τους οδήγησαν αφενός στην υπερχείλιση της κοίτης του εν λόγω ποταμού, και ολιγώρησαν τουλάχιστον στην ειδοποίηση ή εκκένωση της οικίας της θανούσας».

Όπως είναι γνωστό η 42χρονη ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας και προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο «τέλεσης ποινικών αδικημάτων», καθώς επίσης και «τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν» με αφορμή τον θάνατο της 86χρονης μητέρας της, η οποία πνίγηκε αβοήθητη μέσα στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων όταν εγκλωβίστηκε από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Έντονα καιρικά φαινόμενα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 που έπληξαν και την επαρχία των Φαρσάλων και είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Ενιπέας και να καταστραφούν σπίτια, έργα υποδομής και καλλιέργειες, ενώ από το φονικό πέρασμα του «Ιανού» στο Βασιλί Φαρσάλων, προκλήθηκε ο πνιγμός της 86χρονης, ένα από τα συνολικά τέσσερα θύματα του «la νού».

Η 42χρονη στη μηνυτήρια αναφορά της περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου, για να τονίσει πως «ήταν περίπου ώρα 20.00 το βράδυ» όταν η μητέρα της «με κάλεσε στο τηλέφωνο και την άκουσα έντρομη και

απελπισμένη να μου λέει ότι μπαίνει το νερό στο σπίτι και δεν ξέρει πού να πάει. Της είπα να φωνάξει βοήθεια, έκλεισα το τηλέφωνο και αμέσως μαζί με τον σύζυγό μου», «ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο για το Βασιλί» από τα Φάρσαλα όπου διαμένει, μια απόσταση που «δεν είναι περισσότερη από 5 χλμ».

«Έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των πέντε λεπτών της ώρας είχαμε φτάσει πολύ κοντά στο χωριό και εκεί διαπιστώσαμε ότι οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας απαγόρευαν τη διέλευση των οχημάτων. Όλο το χωριό είχε ήδη πλημμυρίσει. Όσο και αν προσπαθούσα ήταν αδύνατον πλέον να μπορέσω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τη μητέρα μου, καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές είχαν πλέον διακοπεί». Σημειωτέον ότι για τα άλλα τρία θύματα του «Ιανού» στην Καρδίτσα ασκήθηκαν ήδη διώξεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας σε βάρος συνολικά 10 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πηγή:onlarissa

Share
Ετικέτες: προσφυγή

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή φρουράς στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη πολιτική απόφαση για την οριστική μετεγκατάσταση

Παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξιάρχου Ιωάν. Χειμαριού θα γίνει σήμερα στο…

12 Μαρτίου 2024

«Το γελαστό παιδί» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

  Για την τελευταία προβολή της κινηματογραφικής σεζόν 2023-2024, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου σε…

12 Μαρτίου 2024

Βόλος: Νεαρός έκλεβε δίκυκλα και τα “διέλυε” – Βρέθηκαν εξαρτήματα και όπλο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος, διότι,…

12 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024

Γυναίκα πρώην μπόντι-μπίλντερ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει μία γυναίκα στο protothema.gr. Η νεαρή γυναίκα, πρώην μπόντι-μπιλντερ…

12 Μαρτίου 2024