Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: Ο Γολγοθάς των μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας

Στην οικονομία είναι αφιερωμένο το φετινό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα με τον πρωθυπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Γολγοθάς των Μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας». Ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλει, μάλιστα, «ελαφρύνση των βαρών για εκατομμύρια συμπολίτες» και χρησιμοποιεί μια φράση από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο για τη Δικαιοσύνη.

«Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους.
Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι το εξής:
«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μια μέρα με βαθύ θρησκευτικό και ηθικό νόημα για τους πιστούς, που συμβολίζει για όλους μας τη νίκη του Φωτός επί του σκότους, της Δικαιοσύνης επί της αδικίας, της Αγάπης επί της μισαλλοδοξίας, της Ζωής επί κάθε μορφής θανάτου, μπορεί να είναι φέτος και μια μέρα βεβαιότητας για ένα καλύτερο αύριο. Μπορούμε να είμαστε επιτέλους αισιόδοξοι, μετά από τόσα δίσεκτα χρόνια.

Ο Γολγοθάς των μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας. Η οικονομία δίνει δυνατότητες ελάφρυνσης των βαρών για εκατομμύρια συμπολίτες μας. Στήριξης όσων έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση. Μιας νέας οικονομικής πολιτικής, που θα είναι δικής μας “ιδιοκτησίας” και θα απαντά στις δικές μας εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.

Αυτές τις άγιες για κάθε πιστό μέρες, παραμένουν επίκαιρα και μας οδηγούν όλους τα λόγια του Ιησού, όπως τα καταγράφει ο Ματθαίος: Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται. Καλή Ανάσταση, με ειρήνη και αγάπη, σε όλες και σε όλους».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το