Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Το πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο της 5ης ΥΠΕ το Νοσοκομείο Βόλου»

Σε παρέμβαση στη Βουλή για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Αναλυτικότερα η παρέμβαση:

Το πιο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, το Νοσοκομείο του Βόλου. Κενά που δεν καλύπτονται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που δε γίνονται, συνταξιοδοτήσεις ιατρών χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την ισάριθμη αντικατάστασή τους, συνθέτουν την εικόνα ενός Νοσοκομείου που έχει αφεθεί στην τύχη του. Την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο Βόλου «βάζει πλάτη» προκειμένου να καλύπτονται κενά σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το Νοσοκομείο της Λαμίας, απ’ όπου τυγχάνει να κατάγεται ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ.

Σε παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με την οποία καλεί τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου που κινδυνεύει πλέον να μην μπορεί να βγάλει πρόγραμμα εφημέρευσης, παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλοπουλείου τα οποία δείχνουν ότι η στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου φτάνει σήμερα στο 53,1%. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας το ποσοστό στελέχωσης φτάνει το 71,4%, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το 70,1%, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο» το το 57,9% και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων το 66,2%. 

«Από τις 1.069 οργανικές θέσεις εργαζομένων, καλυμμένες θέσεις είναι οι 568, κενές είναι 450, δεσμευμένες 38 και 13 είναι χωρίς καταγεγραμμένη κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι μία στις δύο θέσεις του Νοσοκομείου Βόλου είναι κενή. Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν μετά από δύο χρόνια πανδημικής κρίσης, όπου το Νοσοκομείο Βόλου «σήκωσε» όλο το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας των πολιτών της Μαγνησίας και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων» επεσήμανε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την ίδια ώρα, ΥΠΕ και Υπουργείο αποφάσισαν τη μη ανανέωση της παράτασης των συμβάσεων τεσσάρων έμπειρων ιατρών, με αποτέλεσμα να επίκειται η αποχώρηση τους από το Νοσοκομείο λόγω συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του Ιουνίου. «Παρά την ακραία υποστελέχωση του Νοσοκομείου, η αποχώρηση των εν λόγω ιατρών δεν φαίνεται να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των υπηρεσιακών κενών που θα δημιουργηθούν μετά τις αποχωρήσεις, με την πρόσληψη νέου μόνιμου ιατρικού προσωπικού», σημείωσε.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι κλίνες του Νοσοκομείου Βόλου παραμένουν 400, ενώ με τον Οργανισμό που είχε συμφωνηθεί και προταθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προβλεπόταν αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου από 400 σε 460, η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος, Μαγνητικού Τομογράφου, της απολύτως απαραίτητης για την περιοχή Ογκολογικής Κλινικής, αλλά και η αύξηση των θέσεων προσωπικού ώστε να στελεχωθούν επαρκώς τα νέα Τμήματα.

«Τα παραπάνω δεν επικυρώθηκαν ποτέ από την κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου να απαξιώνεται σε όλους τους τόνους από την Πολιτεία» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το