Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Όνειρο θερινής νυκτός» η πρόσληψη επιπλέον ιατρικού προσωπικού στο “Αχιλλοπούλειο”

Κριτική στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια για την απόφασή της να μην ενισχύσει με επιπλέον ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου ασκεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής, αρνούνται πεισματικά να «πάρουν το μάθημά» τους από την πανδημία το Υπουργείο Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια που συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφάσεις σαν η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα και η καθημερινή απώλεια συνανθρώπων μας να μην έχουν δείξει με τον πιο σαφή τρόπο ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παραμένει το ασφαλέστερο υγειονομικό «καταφύγιο» όλων των πολιτών.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επισημαίνει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύθηκε με στεφανιογράφο, χειρουργική τράπεζα εμφύτευσης βηματοδοτών, ειδικό υπερηχοτομογράφο και ορθοπεδικό και χειρουργικό εξοπλισμό, ενώ εγκρίθηκε η αύξηση του Οργανισμού του νοσοκομείου από 400 σε 460 κλίνες, ώστε να ενταχθούν το Αιμοδυναμικό Τμήμα, ο Μαγνητικός Τομογράφος και η δημιουργία της απολύτως απαραίτητης για την περιοχή Ογκολογικής Κλινικής.

Στη δήλωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος σημειώνει:
«Όπως πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο, το Νοσοκομείο Βόλου προχωρώντας πάνω στο σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε την ενίσχυση της υγειονομικής μονάδας με προσλήψεις νέων ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού για να στηριχθεί η δημιουργία τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, Νεώτερων Απεικονιστικών Μεθόδων, ειδικής Μονάδας Παρηγορητικής Θεραπείας, Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με 4 κλίνες και Μονάδας Υπερβαρικού Οξυγόνου.
Ωστόσο, το Νοσοκομείο προσέκρουσε πάνω στο «τείχος» της διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία με έγγραφο στις 24 Νοεμβρίου ανέφερε πως «οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να γίνει χωρίς αύξηση του αριθμού του ιατρικού προσωπικού και των κλινών».
Εν μέσω πανδημίας, Υπουργείο και Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισαν να υποβαθμίσουν τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου με ακύρωση του προηγούμενου σχεδιασμού και κατάργηση θέσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Φαίνεται ότι στην πυραμίδα των προτεραιοτήτων τους, η Δημόσια Υγεία και η επαρκής υγειονομική κάλυψη των πολιτών συνεχίζει να μην καταλαμβάνει υψηλή θέση…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το