Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η Ν.Δ. να τιμήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισαγωγής στο Δημόσιο για τους Πολύτεκνους και τους Τρίτεκνους που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο με τίτλο ««Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα».

Διαβιβάζοντας την Επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας όπου γίνεται λόγος για «τιμωρία» των πολύτεκνων οικογενειών εξηγώντας ότι η μείωση του ελάχιστου ποσοστού των πολύτεκνων στο Δημόσιο από 15% σε 10% τη στιγμή μάλιστα που δε λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών στη μοριοδότηση, ο Βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια που δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο την περίοδο αυτή.

Ομοίως, διαβίβασε και Επιστολή του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας στην οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία για τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής των Τριτέκνων στο Δημόσιο από το 10% στο 5%. Στην Αναφορά του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι ανεργία, η αναστολή εργασίας, καθώς και η φυγή των νέων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας αποτελεί δυστυχώς καθημερινότητα για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να μη διαψεύσει την υπόσχεση που είχε δώσει για «στήριξη με πράξεις» της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας και να μη μειώσει τα ελάχιστα ποσοστά εισαγωγής τους στο Δημόσιο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το