Τοπικά

Ακούραστοι οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων – Αυξήθηκε η ανάγκη για προσφορά

Οι ανάγκες των συμπολιτών μας για τρόφιμα και θέρμανση συνεχώς αυξάνονται και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας συνεχίζει την άοκνη προσπάθειά της για να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα για προσφορά. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, λόγω του κορωνοϊού.
«Λόγω του κορωνοϊού και του lockdown πολλοί πολίτες έχουν βρεθεί σε άσχημη οικονομική κατάσταση και δυστυχώς οι ανάγκες για τροφή και ξυλεία είναι πολύ μεγάλες. Πολλοί από αυτούς έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα» δήλωσε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, μέλος της Λέσχης. Όπως ανέφερε, τις περισσότερες φορές γείτονες είναι αυτοί που επικοινωνούν με τη Λέσχη για οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.
«Προσπαθούμε να είμαστε διακριτικοί και να μη φέρνουμε τον κόσμο σε δύσκολη θέση. Οι περισσότεροι που έχουν πλέον ανάγκη είναι νεόπτωχοι που λόγω της κατάστασης δεν έχουν χρήματα» ανέφερε και πρόσθεσε. «Η αύξηση στις ανάγκες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα είναι 500%». Ακόμη και χθες, παραμονή Χριστουγέννων εθελοντές της ομάδας έκοβαν ξύλα για οικογένειες και έκαναν διανομές τροφίμων.

«Θέλουμε να καλύψουμε, όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται να έχουν οι άνθρωποι αυτοί τα απαραίτητα για να επιβιώσουν μέσα στις γιορτές και ενόψει του κρύου που θα έρθει».
Ανάλογη όμως της ζήτησης είναι η αύξηση της προσφοράς. Στο πλευρό της Λέσχης βρίσκονται πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρουν τρόφιμα ή δωροεπιταγές. «Χωρίς τις προσφορές δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Δεν έχουμε πόρους από κάπου και εκτός από τα ξύλα που κόβουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε μόνοι μας τα τρόφιμα.
Άριστη είναι η συνεργασία της Λέσχης με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για θέματα κοινωνικής προστασίας και μέριμνας. Το ανθρώπινο πρόσωπο της Λέσχης φάνηκε και από την εικόνα με τον ηλικιωμένο που έκοβε χόρτα στον χώρο της και έφυγε με δύο σακούλες γεμάτες τρόφιμα. Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε από εκατοντάδες Βολιώτες. Όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Ηλιόπουλο στο 6944226627 ή στη σελίδα της Λέσχης στο Facebook.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το