Ελλάδα

Άκαρπες οι έρευνες για τον 79χρονο που εξαφανίστηκε στο Άγιον Όρος – Οι εκτιμήσεις των αρχών

Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από τον 79χρονο Αριστοφάνη Μ., που έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη 23 Απριλίου σε δύσβατη περιοχή στο Άγιον Όρος. Ο ηλικιωμένος άντρας που κατάγεται από τις Φώκιες Χαλκιδικής πάσχει από άνοια και τον φιλοξενούσε ο γιος του, ο οποίος είναι μοναχός στο Ιερό Κελί Τιμίου Σταυρού, της Μονής Καρακάλλου, στην περιοχή Προβάτα. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο μοναχός, που είναι και ιερέας, πήγε σε λειτουργία και ρώτησε τον πατέρα του αν ήθελε να τον ακολουθήσει.

Εκείνος όμως αρνήθηκε και έμεινε στο Κελί. Όταν λίγη ώρα επέστρεψε ο γιος του, δεν τον βρήκε μέσα και δεδομένης της κατάστασής του, ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες, καθώς θεωρήθηκε ότι είχε πάει κάπου εκεί κοντά και δεν μπορούσε να γυρίσει. Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού, δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ έχουν σηκωθεί και drones, που όλες αυτές τις μέρες έχουν “χτενίσει” την περιοχή χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος του ηλικιωμένου.

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η περιοχή είναι δασωμένη και αρκετά δυσπρόσιτη. Η ευχή όλων είναι ο 79χρονος άντρας να έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο σπήλαιο, εκείνο ωστόσο που ανησυχεί τους δικούς του, αλλά και τις αρχές, είναι πως οι μέρες περνούν χωρίς κάποια θετική εξέλιξη. Στις έρευνες συμμετέχουν και μοναχοί, από τα 6-7 Κελιά της περιοχής Προβάτα, που αποτελούν εξαρτήματα της Μονής Καρακάλλου.

Σημειώνεται πως από τις 19 Μαρτίου το Άγιον Όρος δεν δέχεται προσκυνητές, στο πλαίσιο των μέτρων της Πολιτείας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Κοινότητα θα παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου προσκυνητών, που λήγει στις 30 Απριλίου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακυρώνονται οι πανηγύρεις Ιερών Μονών, όπως αυτή της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στις 5-6 Μαΐου για την γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Η εν λόγω Μονή είχε τα τέσσερα -μοναδικά μέχρι στιγμής- κρούσματα κορωνοϊού, καθώς 4 μοναχοί της που είχαν ταξιδέψει από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου σε Σκωτία και Αγγλία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το