Τοπικά

Αιτήσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Αλόννησο – Μέχρι 15 Ιουνίου η προθεσμία

Ανακοίνωση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξέδωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες.
Οι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως 15 Ιουνίου στον Δήμο Αλοννήσου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για όσους έχει ήδη χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτους 2020 και επιθυμούν την παραχώρηση επιπλέον χώρου θα πρέπει να προσκομίσουν την αίτηση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και σχεδιάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται ο επιπλέον χώρος που δύναται να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.
Για όσους δεν έχει χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστους χώρου, αφού ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όσοι κάνουν χρήση εσωτερικού ή αύλειου χώρου ή προκηπίου και επιθυμούν κοινόχρηστο χώρο, πρέπει να προσκομίσουν τα ίδια δικαιολογητικά με όσους επιθυμούν επιπλέον χώρο.
Σε κάθε περίπτωση θα λαμβάνονται υπόψη: Η εξασφάλιση της διέλευσης πεζών και οχημάτων, η προστασία των διαβάσεων των ΑμεΑ, η εξασφάλιση και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων της λωρίδας όδευσης πεζών τουλάχιστον 1,5 μέτρου, η ανεμπόδιστη χρήση του κατασκευασμένου οδηγού όδευσης τυφλών, η εξασφάλιση λωρίδας διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης πλάτους 3,5 μέτρων σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εισόδους των παρόδιων κτιρίων.

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης
Το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση του έργου «έργα ύδρευσης Δήμου Αλοννήσου- Εσωτερικά δίκτυα» και αποδέχθηκε τους όρους της σύμβασης για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης που βρίσκονται εντός των οικισμών Πατητήρι-Βότση και Χώρα Αλοννήσου. Το συνολικό ποσό για το έργο ανέρχεται σε 2.661.290,32 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το