Τοπικά

Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης: Ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του συριακού λαού

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του την επίθεση ενάντια στη Συριά και εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή επισημαίνοντας πως οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί θα φέρουν νέο κύμα προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή του ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης επισημαίνει:

Με διάφορα προσχήματα, το Σάββατο οι δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας επιτέθηκαν στη Συρία και αιματοκύλισαν το λαό της.
Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και ο ανταγωνισμός κρατών. Ανταγωνισμός που οδηγεί στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης, αφού τσακίζει το λαό, φορτώνει νέα βάρη, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας γρήγορα τη γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών.

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς.
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε:
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας.
Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το