Τοπικά

Άγριος ξυλοδαρμός στη Νέα Ιωνία – Σοκάρουν οι καταγγελίες γνωστών εμπόρων του Βόλου- Τους απείλησαν με σούβλα

Άγριος ξυλοδαρμός στη Νέα Ιωνία με απίστευτες σκηνές φέρεται να σημειώθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων. Οι τεταμένες σχέσεις μιας οικογένειας με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοίκιαζαν στη Νέα Ιωνία, τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, μετά από ξυλοδαρμό.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβρη, όταν έναν ζευγάρι με δύο παιδιά, γνωστοί έμποροι στον Βόλο, νοίκιασαν στη Νέα Ιωνία, σε κεντρική γειτονιά, ένα σπίτι. Ιδιοκτήτης του σπιτιού αθίγγανος έμπορος και το αντίτιμο του ενοικίου ήταν 400 ευρώ μηνιαίως.

«Το σπίτι παρότι καινούργιο παρουσίαζε πολλά προβλήματα. Περάσαμε τον μισό χειμώνα χωρίς θέρμανση, τα καλοριφέρ ήταν προβληματικά και σε κάθε αίτημά μας αρνούταν να προχωρήσει σε αποκαταστάσεις και επισκευές. Οι ελλείψεις πολλές και η αδιαφορία μεγάλη. Ο ιδιοκτήτης ζει μόνιμα στην Κρήτη και κάθε τηλεφώνημα κατέληγε σε αδιέξοδο», τόνισε μιλώντας στη «Θ» η ενοικιάστρια του σπιτιού.

Το ζευγάρι κατέληξε στην απόφαση της μετακόμισης και ανακοίνωσε στον ιδιοκτήτη πως στις 30 Ιουνίου το σπίτι θα ήταν άδειο. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα δέχονταν επισκέψεις και από υποψήφιους ενοικιαστές , που συνοδεύονταν από μεσίτη. Ο ιδιοκτήτης ωστόσο αντέδρασε στην απόφασή τους λέγοντας πως θα διεκδικήσει τα χρήματα μέχρι την λήξη του συμβολαίου, δηλαδή ενοίκια μέχρι τον Οκτώβριο.

«Του είπαμε να κρατήσει τα χρήματα της εγγύησης , δηλαδή 800 ευρώ. Εάν επέμενε να του δώσουμε και τα χρήματα μέχρι την λήξη της χρονιάς, δεν είχε παρά να τα διεκδικήσει δικαστικά μιας και το σπίτι είχε τεράστια προβλήματα, χωρίς να δίνει λύσεις. Έχουν και οι ενοικιαστές δικαιώματα αλλά τα αγνοούσε. Την Τρίτη το απόγευμα και, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει έρθει από την Κρήτη δίνουμε ραντεβού στο σπίτι για να παραδώσουμε τους πληρωμένους λογαριασμούς. Εκεί μας περίμενε ο ίδιος , η σύζυγος, ένα φιλικό τους ζευγάρι και ο μεσίτης. Χωρίς λόγο άρχισε να μας βρίζει, μαζεύτηκε η γειτονιά . Μας έλεγε ότι του καταστρέψαμε το σπίτι, ότι αφήσαμε ζημιές , μας ζητούσε χρήματα και άρχισε να μας σπρώχνει και να μας χτυπά. Απείλησε τον σύζυγό μου με μια σούβλα και θυμάμαι τον εαυτό μου να σέρνομαι από τα μαλλιά στο δρόμο από τον ιδιοκτήτη και την γυναίκα του», είπε στη «Θ» η ενοικιάστρια.

Σύμφωνα με την ίδια και τον σύζυγό της, ο μεσίτης αλλά και ο κόσμος της γειτονιάς ήταν μπροστά στο σκηνικό.

«Φύγαμε και πήγαμε στην αστυνομία. Μας ακολούθησαν και δήλωσαν πως και αυτοί θέλανε να καταθέσουνε μήνυση εναντίον μας. Πως μπορούσαμε εμείς δύο άτομα να χτυπήσουμε τέσσερα. Μας δείρανε και μας ευτέλισαν και θα βρίσκαμε και τον μπελά μας. Εμείς δεν είχαμε περάσει ξανά την πόρτα της αστυνομίας και οι αστυνομικοί μας είπανε πως εάν κάνουμε μήνυση και μας κάνουν και οι θύτες, τότε θα βρεθούμε στο αυτόφωρο. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να πάμε στο αυτόφωρο. Τρομάξαμε», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, οι απειλές συνεχίζονται και ο άντρας από το δεύτερο ζευγάρι που ήταν μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο ραντεβού της Τρίτης , τους … προειδοποιεί ότι πρέπει να δώσουν τα χρήματα των ενοικίων μέχρι το τέλος Οκτώβρη…

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αστυνομία, κανείς να μας προστατέψει. Εγώ εάν ημουν ρατσίστρια δεν θα ζούσα στο σπίτι ενός αθίγγανου και θα πλήρωνα και τόσο ακριβό ενοίκιο. Πλέον έχουμε χάσει τον ύπνο μας και εκλιπαρώ όποιον άνθρωπο τραβούσε βίντεο με την επίθεση που δεχτήκαμε να το καταθέσει στην αστυνομία. Εμείς έχουμε δυο παιδιά και νιώθουμε πως κινδυνεύουμε», κατέληξε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το