Αθλητισμός

Αγώνες Καγιάκ και SUP από τον ΝΟΒΑ – Πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Ι. Αντωνόπουλου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες Καγιάκ και SUP που πραγματοποιήθηκαν από τον ΝΟΒΑ στην μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου του υγρού στίβου, του Ιωάννη Αντωνόπουλου.
Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος υπήρξε αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βόλου. Πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΝΟΒΑ και της τότε Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦ) και αρχηγός πολλών αποστολών της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Ο.Υ.Κ.
Οι αγώνες έγιναν μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ στον Άναυρο, σε στίβο για το Καγιάκ σε απόσταση 200μ. και για το SUP 5.000μ.
Συμμετείχαν 9 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα με 110 αθλητές και αθλήτριες. Τα σωματεία φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης μας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, με την υπόσχεση να συμμετάσχουν και του χρόνου με περισσότερους αθλητές.

Ο ΝΟΒΑ που υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος για εννέα χρόνια στο Κάνοε-Καγιάκ, συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Το άθλημα του SUP άρχισε να καλλιεργείται από τον ΝΟΒΑ το 2017 με έγκρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ και με αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και πολλές επιτυχίες σε διοργανώσεις. Τρεις αθλήτριες του Ομίλου προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τέλος Οκτωβρίου στην Κίνα.

Τα μετάλλια που πήρε ο ΝΟΒΑ στο Καγιάκ:
Χρυσά: Σουγγάρης Δημήτριος στο Κ1 200μ. Εφήβων. Σιρίν Κων/νος-Σπυρέλης Δημήτριος στο Κ2 200μ. Παίδων. Σουγγάρης Δημήτριος-Σιάτρας Ευάγγελος στο Κ2 Εφήβων.
Αργυρά: Μπασδάνης Διονύσιος-Βούλγαρης Εμμανουήλ στο Κ2 200μ. Ανδρών. Δεληανίδης Ιωάννης-Μακροσάββας Ματθαίος στο Κ2 200μ. Προαγωνιστική Αγοριών.
Χάλκινα: Σουγγάρης Δημήτριος στο Κ1 200μ. Ανδρών. Σπυρέλης Δημήτριος στο Κ1 200μ. Εφήβων. Σιάτρας Ευάγγελος-Βήτας Θωμάς στο Κ2 200μ. Παίδων. Σιάτρας Ευάγγελος στο Κ1 200μ. Παίδων (1η σειρά). Σιρίν Κων/νος στο Κ1 200μ. Παίδων (2η σειρά). Δεληανίδης Ιωάννης στο Κ1 200μ. Προαγωνιστική Αγοριών. Κουνέλας Γεώργιος στο Κ1 200μ. Παίδων Αρχαρίων. Δέλλιου Ισμήνη στο Κ1 200μ. Προαγωνιστική Κοριτσιών.
Οι επιτυχίες του ΝΟΒΑ στο SUP:
Χρυσό: Τσώνη Δήμητρα στα 5.000μ. με σκάφος 14΄00΄΄.
Αργυρά: Τσατσαράγκου Μαρία στα 5.000μ. με σκάφος 14΄00΄΄ και Ταμπακοπούλου Ινώ: στα 5.000μ. με σκάφος 12΄06΄΄.
Συνεχίζονται οι εγγραφές και στα δύο τμήματα, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά 7 χρονών και πάνω. Πληροφορίες στον έφορο Σουγγάρη Βασίλειο στο τηλ.: 6948529773.
Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν όλους τους αθλητές, τους προπονητές και την εφορία του τμήματος για τις επιτυχίες τους και τους εύχονται καλή συνέχεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το