Αθλητισμός

Άγγιξε τον πανελλήνιο τίτλο ο ΝΟΒΑ – Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην καλλιτεχνική κολύμβηση νεανίδων

Εντυπωσιακή παρουσία είχε ο ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων. Ο βολιώτικος όμιλος κατέλαβε τη 2η θέση με μικρή διαφορά από τον πρώτο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατακτώντας δύο χρυσά και πέντε αργυρά μετάλλια.
Σπουδαία διοργάνωση, με πολλά σωματεία να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αρκετές αθλήτριες να εντυπωσιάζουν, πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ΚΟΕ, που κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγωνιστικό προγραμματισμό της εν μέσω πανδημίας.
Αίσθηση προκάλεσε η ανταγωνιστική παρουσία σωματείων από την περιφέρεια που έδειξαν την σπουδαία ανάπτυξη που έχει το άθλημα στην ελληνική επικράτεια. Οι κορυφαίες ομάδες στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης-Σκαθάρια (166 βαθμούς), ο ΝΟΒΑ (162 βαθμούς)και ο ΝΟ Χανίων (124 βαθμούς). Μάλιστα ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό και αυτή η επιτυχία του χάρισε την πρωτιά έναντι του βολιώτικου ομίλου, που διεκδίκησε με μεγάλες αξιώσεις τον πανελλήνιο τίτλο.

Ο ΝΟΒΑ, λοιπόν, αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ελλάδας για μια ακόμη φορά κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Οι αθλήτριές του τα πήγαν περίφημα και έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον επιστρέφοντας στον Βόλο με δύο χρυσά και πέντε αργυρά μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα τα βολιώτικα μετάλλια ήταν τα κάτωθι:
Χρυσό μετάλλιο στο κόμπο με τις Αγαθού Κωνσταντίνα, Γρηγορίου Κωνσταντίνα, Δεληγιάννη Ελένη, Ιωάννου Χρυσούλα, Καράγγελου Ζωή, Ουρανίτσα Δήμητρα, Παγώνη Ευθαλία-Δέσποινα, Τσέντζου Παρασκευή, Φράγγου Ελένη, Φραγκάκη Ελένη, Καλαούζη Άνθη-Ιουλιανή (αναπλ.), Μουράβα Μαρία (αναπλ.)
Χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο με την Ελένη Φραγκάκη και έκτη θέση στο ίδιο αγώνισμα για την Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη
Αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό ομαδικό με τις Δεληγιάννη Ελένη, Δοδοντζίδη Αναστασία, Καράγγελου Ζωή, Ουρανίτσα Δήμητρα, Παγώνη Ευθαλία-Δέσποινα, Τσέντζου Παρασκευή, Φράγγου Ελένη, Φραγκάκη Ελένη, Αγαθού Κωνσταντίνα (αναπλ.), Γρηγορίου Κωνσταντίνα (αναπλ.)

Πλούσιος απολογισμός με δύο χρυσά και πέντε αργυρά για τη Φραγκάκη

Αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό με τις Γρηγορίου Κωνσταντίνα, Δεληγιάννη Ελένη, Καράγγελου Ζωή, Ουρανίτσα Δήμητρα, Παγώνη Ευθαλία Δέσποινα, Τσέντζου Παρασκευή, Φράγγου Ελένη, Φραγκάκη Ελένη, Δοδοντζίδη Αναστασία (αναπλ.), Ιωάννου Χρυσούλα (αναπλ.)
Αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο ντουέτο με τις Παγώνη Ευθαλία Δέσποινα, Φραγκάκη Ελένη, Καράγγελου Ζωή (αναπλ.) και όγδοη θέση στο ίδιο αγώνισμα για τις Δεληγιάννη Ελένη, Ουρανίτσα Δήμητρα, Φράγγου Ελένη (αναπλ.)
Αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό ντουέτο με τις Καράγγελου Ζωή, Φραγκάκη Ελένη, Παγώνη Ευθαλία-Δέσποινα (αναπλ.) και όγδοη θέση στο ίδιο αγώνισμα για τις Δεληγιάννη Ελένη, Φράγγου Ελένη, Ουρανίτσα Δήμητρα (αναπλ.)
Αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο με την Ελένη Φραγκάκη, πέμπτη θέση για τη Ζωή Καράγγελου και όγδοη θέση για την Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη.
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ επισημαίνουν τα εξής: «Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Παρασκευόπουλου, αντιπρόεδρο του ΝΟΒΑ, έφορο του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης του συλλόγου μας και έφορο καλλιτεχνικής κολύμβησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και την κ. Μαρία Φράγγου, αρχηγό αποστολής, για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν καθημερινά. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σε ακόμα μια ηλικιακή κατηγορία, στις προπονήτριες τους Κοφίδη Εβίτα και Ζαντερίου Δήμητρα και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους».

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Καράγγελου

Κωφίδη: Στον Βόλο αγαπάμε πολύ την καλλιτεχνική
Ο ΝΟΒΑ έκλεψε την παράσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων και «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας θεωρείται η Εβίτα Κοφίδη. Η Βολιώτισσα προπονήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα λέγοντας τα παρακάτω:
«Το αγαπάμε πολύ το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στον Βόλο. Όχι σήμερα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Καθημερινά δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχαμε πολλές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τα δύο χρυσά μετάλλια στο κόμπο και στο ελεύθερο σόλο με την Έλενα Φραγκάκη».
Από την πλευρά της η εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της διοργάνωσης, Έλενα Φραγκάκη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο και γενικά για την παρουσία μου σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστώ τις προπονήτριές μου στον Βόλο, καθώς επίσης και τις ομοσπονδιακές προπονήτριες, τη Μαρία Θηβαίου και τη Ναταλία Τσερνέσκα. Ο Βόλος έχει μια μεγάλη παράδοση στην καλλιτεχνική κολύμβηση και οι επιτυχίες μου μπορούν να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλα κορίτσια να έρθουν στο άθλημα».

Κεντρική φωτό: Η αποστολή του ΝΟΒΑ που κατέπληξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το