Τοπικά

Μαραβέγιας: Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αποκατάσταση ζημιών

Το αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για συμπληρωματική επιχορήγηση λόγω θεομηνίας, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου διεκδικεί συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις τοπικές υποδομές από την καταστροφική πλημμύρα της 4ης – 5ης Απριλίου 2020. Αρχικά ο Δήμος είχε ζητήσει επιχορήγηση 600.000 ευρώ και από το ΥΠΕΣ εγκρίθηκε ποσό 200.000,00€, το οποίο όμως αποδείχθηκε ότι δεν επαρκεί για την επούλωση των «πληγών» που άφησε πίσω της η θεομηνία. Με τη συμπληρωματική χρηματοδότηση, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει πλήρως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου καταγράφει σημαντική μείωση των εσόδων του, γεγονός που σημαίνει ότι, οι όποιες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών πλέον του ποσού των 200.000,00€, δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα της συμπληρωματικής χρηματοδότησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα προβλήματα στις υποδομές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το