Αθλητισμός

«Άγγιξε» το τρίποντο με 9 παίκτες η Νίκη 1-1 με Διαγόρα – Παρά την αποβολή Ιορδανίδη και τον τραυματισμό Ντομίνγκεθ

Τους τρεις βαθμούς «άγγιξε» η Νίκη στη Ρόδο, αλλά τελικά ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Διαγόρα. Οι νησιώτες προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 11’ με τον Κέρι, για να ισοφαρίσει στο 31’ με πέναλτι ο Ροχάνο. Οι «κυανόλευκοι» έμειναν με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Ιορδανίδη (73’) και τραυματισμού του Ντομίνγκεθ (86’), αλλά θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη αν δεν αστοχούσε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα ο Καμπαγέρο στο 94’.

Τα πλάνα των προπονητών
Δύο εκπλήξεις έκρυβε για την ενδεκάδα ο Στάικος Βεργέτης. Ο 43χρονος προπονητής προτίμησε τον Μπιτσάκο αντί του Καμπαγέρο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στο δεξί άκρο έβαλε τον Καπό αφήνοντας εκτός του Μασκουνιάν. Πιο αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παγώνη, Βοσκόπουλο, Αλιατίδη και Βοσνιάδη. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Καπός (δεξιά) και Κρουθ (αριστερά), με τον Ιορδανίδη «δεκάρι» και τον Ροχάνο επιθετική αιχμή.

Παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Πέτρος Ρουτζιέρης για τον Διαγόρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσέλιος, ενώ την οπισθοφυλακή απάρτιζαν οι Ευαγγελιδάκης (δεξιά), Παπαδόπουλος (αριστερά), Προβατίδης και Ηλιάδης (σέντερ μπακ). Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Καρπαθάκης, Αθανασίου (στον άξονα), Γεωργίου και Γλυνός (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κέρι να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Μπαρμπαρούση που ήταν ο σέντερ φορ.

Ανώτερη η Νίκη στο α’ μέρος, αλλά το σκορ στο 1-1
«Αεράτη» ξεκίνησε τον αγώνα η Νίκη. Κατάφερε αρχικά να κερδίσει τη «μάχη» του κέντρου βγαίνοντας διαρκώς στην επίθεση, γεγονός που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που αγωνίστηκαν με τη γαλάζια εμφάνιση χθες, δημιούργησαν τρεις φάσεις για γκολ.

Πρώτα στο 4’ ο Ντομίνγκεθ πέρασε κάθετη για τον Καπό, αλλά ο Προβατίδης πρόλαβε τον 27χρονο επιθετικό, ενώ στο 5’ μετά από σέντρα του Ντομίνγκεθ ο Ροχάνο κέρδισε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 8’. Ο Κρουθ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε ελάχιστα έξω από την εστία.

Κι ενώ η Νίκη υπερείχε δέχθηκε γκολ πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα. Ήταν το 11ο λεπτό όταν ο Γεωργίου πέρασε σαν… σταματημένους δύο αμυνόμενους και έστρωσε για τον Κέρι, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον ανήμπορο να αντιδράσει Αποστολίδη (1-0). Αξιοσημείωτο το ότι ο 28χρονος επιθετικός χαφ δεν πανηγύρισε το τέρμα σε ένδειξη σεβασμού στην ομάδα που αγωνίστηκε πέρσι.

Κι αν στα προηγούμενα ματς η βολιώτικη ομάδα δεν αντιδρούσε στο γκολ που δεχόταν, αυτή τη φορά έπραξε το αντίθετο. Συνέχισε την επιθετικότητά της και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ.
Πράγματι στο 20’ ο Κρουθ εκτέλεσε φάουλ προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Βοσκόπουλος έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ στο 24’ σουτ του Ιορδανίδη δεν είχε την ανάλογη δύναμη για να ανησυχήσει τον Τσέλιο.
«Έκρυψαν» την μπάλα οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη στο 25’ με τελικό αποδέκτη τον Ντομίνγκεθ. Ωστόσο το σουτ του Ισπανού μέσου δεν βρήκε στόχο.

Νέα καλή στιγμή για το βολιώτικο συγκρότημα στο 27’. Ο Βοσνιάδης έκανε μακρινή μπαλια για τον Ροχάνο, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα για τον Καπό, αλλά πριν αυτός σουτάρει τον έκοψε ο Ευαγγελιδάκης.

Η αντίδραση της Νίκης καρποφόρησε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 30’ ο Καρπαθάκης ανέτρεψε τον Ιορδανίδη εντός περιοχής και ο κ. Αγγελάκης έδειξε την «άσπρη βούλα». Το πέναλτι εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό ο Ροχάνο και σημάδεψε την αριστερή γωνία νικώντας τον Τσέλιο που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα (1-1),

Κατόπιν ήταν η σειρά του Διαγόρα να αντιδράσει. Πράγματι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ως φάσεις άξιες λόγου μπορούν να αναφερθούν μια εκτέλεση φάολ του Κέρι που εξουδετέρωσε ο Βοσκόπουλος (34’), ένα «χλιαρό» σουτ του Αθανασίου στα χέρια του Αποστολίδη (36’), ενώ στο 40’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Πάλι ο Αθανασίου σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και έφτασε στον Μπαρμπαρούση, όμως πριν σουτάρει ο Αλιατίδης του απέσπασε την μπάλα. Ο σέντερ φορ των Ροδιτών έπεσε στο έδαφος αλλά δεν ξεγέλασε τον κ. Αγγελάκη που διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αποβλήθηκε ο Ιορδανίδης, κάταγμα στα πλευρά ο Ντομίνγκεθ
Στο β’ μέρος η Νίκη πλησίασε πάλι πρώτη κοντά στο γκολ. Στο 55’ ο Καπός έκανε το γύρισμα και ο Προβατίδης προσπάθησε να διώξει με προβολή. Η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (κόρνερ).

Στην προσπάθειά του αυτή ο σέντερ μπακ του Διαγόρα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε δύο λεπτά αργότερα από τον Μπελέρη. Παράλληλα ο κ. Βεργέτης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Μασκουνιάν αντί του Καπού.

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν ταυτόχρονα και τη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο. Ο κ. Βεργέτης έβγαλε τον τραυματία Μπιτσάκο και έβαλε τον Καμπαγέρο, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο στο ματς πέρασε ο Μπουρλάκης αντί του Γλυνού.

Ο Μπουρλάκης έδωσε πνοή στο ροδίτικο συγκρότημα που πλησίασε δύο φορές κοντά στο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά. Πρώτα στο 64’ ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ με συρτή σέντρα προς τον Μπαρμπαρούση, που έπιασε διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Γεωργίου σέντραρε, ο Μπουλάκης έστρωσε για τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος από κοντά απέτυχε να σκοράρει.

Δύο καλές στιγμές, μία για κάθε «μονομάχο» στο 70’. Αρχικά σουτ του Ντομίνγκεθ εξοστρακίστηκε σε σώμα διευκολύνοντας το έργο του Τσέλιου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γούλας αστόχησε από καλή θέση

Κι ενώ οι «κυανόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, έμειναν με δέκα παίκτες στο 73’. Ο Ιορδανίδης έκανε φάουλ στον Κέρι και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη. Πλέον με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν τις γραμμές τους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βεργέτης αναγκάστηκε να αποσύρει τον Ροχάνο, ο οποίος έδειχνε αρκετά εκνευρισμένος και κινδύνευε να αποβληθεί κι αυτός με δεύτερη κάρτα. Στη θέση του Αργεντινού μπήκε ο Τσιώλης, με τον Μασκουνιάν να είναι πλέον ο μοναδικός προωθημένος σε σύστημα 4-4-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά με την κακοδαιμονία να χτυπά πάλι  την πόρτα της Νίκης. Στο 86’ ο Ντομίνγκεθ δέχθηκε δυνατό χτύπημα στα πλευρά και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με έντονο πόνο. Μετά από τρία λεπτά επανήλθε αλλά βρισκόταν υποτυπωδώς στο γήπεδο και ουσιαστικά η βολιώτικη ομάδα έπαιζε με 9 παίκτες.

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά έχασαν και δύο καλές ευκαιρίες για να πάρουν και το «τρίποντο». Στο 87’ ο Μασκουνιάν επιχείρησε ευθύβολο σουτ, όμως ο Τσέλιος μπλόκαρε, ενώ στο 92’ η Νίκη «φλέρταρε» έντονα με το δεύτερο τέρμα. Ο Καμπαγέρο εκμεταλλεύθηκε λανθασμένη συνεννόηση της αντίπαλης άμυνας, έκλεψε την μπάλα και βγήκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακας. Ωστόσο το σουτ που έπιασε έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ) στερώντας από το βολιώτικο συγκρότημα του τρεις βαθμούς…

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Νταβέλας, Φράγιος (Μακεδονίας).
4ος διαιτητής: Ωραιόπουλος (Δωδεκανήσου).
Κίτρινες: Γεωργίου, Αθανασίου – Ιορδανίδης, Καπός, Μπιτσάκος, Ροχάνο.
Κόκκινη: 73’ Ιορδανίδης (2η κίτρινη).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Ευαγγελιδάκης, Παπαδόπουλος, Προβατίδης (57’ λ.τρ. Μπελέρης), Ηλιάδης, Καρπαθάκης, Αθανασίου, Γεωργίου (69’ λ.τρ. Γούλας), Γλυνός (63’ Μπουρλάκης), Κέρι, Μπαρμπαρούσης.
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Παγώνης, Βοσνιάδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος (63’ λ.τρ. Καμπαγέρο), Ντομίνγκεθ, Καπός (57’ Μασκουνιάν), Κρουθ, Ιορδανίδης, Ροχάνο (81’ Τσιώλης).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανθεκτική κλεμπσιέλλα στα νοσοκομεία – Ήρθε και παραμένει

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος κλεμπσιέλλας, ανθεκτικό σε τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε 15 Ελληνικά νοσοκομεία…

24 Νοεμβρίου 2023

Προσφορές 1+1: Γλιτώνουν τελικά λεφτά οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ;

Οι προσφορές 1+1 αποτελούν έναν τρόπο ώστε οι καταναλωτές να γλιτώσουν λεφτά και να αγοράσουν…

24 Νοεμβρίου 2023

Η ώρα των απολογιών στη δίκη για το Μάτι – «Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο…

24 Νοεμβρίου 2023