Αθλητισμός

Παλικάρι ο Βόλος 1-1 με ΟΦΗ παίζοντας με 10 παίκτες από το 45′

Ύστερα από ένα γεμάτο παιχνίδι, με πολλές δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Ανδριανό, καθώς ακυρώθηκαν μέσω VAR τέσσερα γκολ, τρία για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους, Βόλος και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ο Βόλος στο ντεμπούτο του Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο κατάφερε να μείνει «όρθιος» στην Κρήτη, παίζοντας για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χουάν Γκαρσία.

Οι «κυανέρυθροι» αγωνίστηκαν με πάθος, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Κόμπα στο 42’, για να δεχθούν την ισοφάριση με εκπληκτικό τέρμα του Θοράρισον στο 60’.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με διάταξη 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάουμαν, ενώ την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Καρώ, Πασαλίδης και Θοράρισον. Φουλ μπακ ήταν οι Μαρινάκης δεξιά και Αμπάντα αριστερά, οι Γκλάζερ και Μεγιάδο ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Γκαγιέγκος να παίζει μπροστά τους. Οι δύο επιθετικοί ήταν οι Ντίκο και Μοσκέρα.

Από την άλλη πλευρά ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-2-1. Την εστία του Βόλου υπερασπίστηκε ο Κόστιτς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Άλχο και το αριστερό ο Λούνα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης, με τον Κύπριο στόπερ να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης. Στον άξονα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος μαζί οι Τσοκάνης και Μπαριέντος, στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ντέλετιτς δεξιά και Κίτσος αριστερά, με τον Κόμπα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

 

Προηγήθηκε ο Βόλος
στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Βόλο να πιέζει ψηλά, προσπαθώντας να αποτρέψει τους παίκτες του ΟΦΗ να κυκλοφορούν την μπάλα και να γίνονται απειλητικοί για το τέρμα του Κόστιτς.

Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ, με τον ΟΦΗ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 14’. Ο Θοράρισον εκτέλεσε κόρνερ, ο Καρώ πήρε την κεφαλιά, με τον Κόστιτς να αποκρούει σωτήρια. Ο Βόλος απάντησε στην ευκαιρία του ΟΦΗ στο 20’ με τον Γκαρσία να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπάουμαν να αποκρούει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 23’ ακυρώθηκε σωστά, ως οφσάιντ, γκολ του Μαρινάκη, ενώ στο 32’ σε σουτ του Μοσκέρα, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου του Βόλου και κατέληξε κόρνερ. Ο ΟΦΗ στο 33’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Ντίκο, ωστόσο, ύστερα από εξέταση της φάσης στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς προηγήθηκε οφσάιντ του Μαρινάκη.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ στο 42’. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντέλετιτς με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κόμπα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απέφυγε με ωραία ντρίπλα τον Ταρώ και εύκολα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάουμαν, γράφοντας το 0-1.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου για το πρώτο ημίχρονο ο Χουάν Γκαρσία αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς για σκληρό φάουλ πάνω στον Γκαγιέγκος, με τον Βόλο να μένει με 10 παίκτες.

Στο 45+2’ ο Μοσκέρα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόστιτς, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

 

Ισοφάρισε για τον ΟΦΗ

με φοβερό γκολ ο Θοράρισον

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νταμπράουσκας πέρασε στο παιχνίδι τον Φελίπε στη θέση του Γκαγιέγκος, μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-3-3. Από την πλευρά του ο Λόπεθ έριξε στο ματς τον Μωραΐτη στη θέση του Κίτσου, ο οποίος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντέλετιτς αγωνίστηκε αριστερά και ο Κόμπα δεξιά.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος και στο 47’ σε σουτ του Μοσκέρα η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ που επιχείρησε στο 50’ ο Αμπάντα.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 52’, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Μετά από πάσα του Αμπάντα ο Μοσκέρα με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόστιτς.

Ο Βόλος προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις και στο 55’ ο Μωραΐτης έφυγε στην κόντρα επίθεση, για να του βάλει την κόντρα ο Πασαλίδης στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 59’ σε σουτ του Μοσκέρα η μπάλα κόντραρε στον Μύγα και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αμπάντα, η άμυνα του Βόλου έδιωξε προσωρινά την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Θοράρισον ο οποίος με φοβερό σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1 για τους Κρητικούς.

Στο 62’ ύστερα από σέντρα του Άλχο ο Μωραΐτης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 69’ ο Μωραϊτης σημείωσε τέρμα, το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 76’ ο Κόστιτς έκανε σωτήρια απόκρουση στο σουτ που επιχείρησε ο Αμπάντα, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.

Στο 86’ ο Βόλος έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ, όταν ο Κορνέτ από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μύγα και κατέληξε άουτ.

Στο 89’ ο Μεγιάδο από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης ο Ντίκο ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, με την απόφαση να παίρνει ο διαιτητής Ανδριανός ύστερα από υπόδειξη του VAR.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 97’, ο Λάρσον επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κόστιτς.

Έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, με τον Βόλο να είναι η τρίτη φετινή ισοπαλία εκτός έδρας.

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας).
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) Πετρόπουλος (Αρκαδίας).

4ος διαιτητής: Ματσούκας (Αρκαδίας).

Κόκκινη: 45+1’ Γκαρσία (2η κίτρινη).

Κίτρινες: Ντίκο, Γκαγιέγκος, Μαρινάκης – Γκαρσία, Κόμπα, Κόστιτς, Μπαριέντος

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μαρινάκης (85’ Λάρσον), Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον, Αμπάντα (77’ Νέιρα), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (46’ Φελίπε) Μοσκέρα (62’ Ριέρα), Ντίκο.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Άλχο (79’ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης (79’ Γκλάβτσιτς), Ντέλετιτς (58’ Μύγας), Κόμπα (62’ Κορνέτ), Κίτσος (46’ Μωραΐτης), Γκαρσία.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Κακοκαιρία – Καλλιάνος: Έχω καιρό να δω τέτοιο βαρομετρικό χαμηλό, χιόνια στα 300 μέτρα και θυελλώδεις άνεμοι

Για ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει αρκετό καιρό να δει στην Ελλάδα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος…

24 Νοεμβρίου 2023

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των 24 ομήρων: Θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία στο Τελ Αβίβ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η ολιγοήμερη εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και…

24 Νοεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γουσουτίδης

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αντιστράτηγος ε.α. πυροσβεστικού σώματος Χρήστος Γουσουτίδης.…

24 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά: Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη…

24 Νοεμβρίου 2023

Δύο αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν με τον Πύρασο

Με πρόστιμο είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας για…

24 Νοεμβρίου 2023

Συναγερμός για επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους» στην Ευρώπη – Τι εκτιμούν αξιωματούχοι

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα της ασφάλειας βλέπουν αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές εξαιτίας του…

24 Νοεμβρίου 2023