Κόσμος

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των 24 ομήρων: Θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία στο Τελ Αβίβ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η ολιγοήμερη εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και η απελευθέρωση ομήρων. Ήδη αριθμός ανθρώπων που κρατούνταν και στη Γάζα και στις ισραηλινές φυλακές έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ειδικότερα, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε 24 ομήρους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Ένας αριθμός Ταϊλανδών πολιτών απελευθερώθηκε εκτός της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και μεταφέρεται εκτός της Γάζας μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, συμπλήρωσε ο Μαχίντ αλ Ανσάρι σε ανάρτησή του στο X.

Επίσης, 31 Παλαιστίνιοι – γυναίκες και παιδιά – αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Η κατάσταση των ομήρων
Σύμφωνα με την απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ, Γεωργία Γαραντζιώτη όταν οι γιατροί παρέλαβαν τους Ισραηλινούς, τους εξέτασαν πρώτα στα μάτια, καθώς όπως τους είπαν βρίσκονταν για πάρα πολλές ημέρες στο σκοτάδι και είχαν απώλεια όρασης.

Σε κάποιους από αυτούς έδωσαν καινούρια ρούχα, γιατί αυτά που φορούσαν είχαν φθαρεί. Ωστόσο, οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν, έδειξαν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας
Η απελευθέρωση των 13 ομήρων είναι το πρώτο από τα τέσσερα στάδια που αναμένονται. Η Χαμάς έχει συμφωνήσει να απελευθερώσει περίπου 50 ομήρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκεχειρίας με το Ισραήλ, όλοι τους παιδιά, μητέρες και άλλες γυναίκες. Οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Χαμάς μπορεί τελικά να απελευθερώσει περισσότερους, με αντάλλαγμα την παράταση της εκεχειρίας για λίγες ακόμη ημέρες.

Οι όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι μόνο μια μικρή ομάδα από τους περίπου 240 που κρατούν οι μαχητές της Χαμάς στη Γάζα.

Το Ισραήλ πρόκειται να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται για τρομοκρατικά αδικήματα, όλοι τους γυναίκες και ανήλικοι. Θα απελευθερώσει 39 σήμερα σε αντάλλαγμα για τους πρώτους 13 Ισραηλινούς που θα επιστρέψουν

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γουσουτίδης

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αντιστράτηγος ε.α. πυροσβεστικού σώματος Χρήστος Γουσουτίδης.…

24 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά: Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη…

24 Νοεμβρίου 2023

Δύο αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν με τον Πύρασο

Με πρόστιμο είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας για…

24 Νοεμβρίου 2023

Συναγερμός για επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους» στην Ευρώπη – Τι εκτιμούν αξιωματούχοι

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα της ασφάλειας βλέπουν αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές εξαιτίας του…

24 Νοεμβρίου 2023

Για βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης λαιρού της Ε.Μ.Υ.…

24 Νοεμβρίου 2023

Θεολόγοι: Τα Θρησκευτικά είναι μάθημα, όχι κατήχηση

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης το επιμορφωτικό σεμινάριο που οργάνωσαν οι…

24 Νοεμβρίου 2023