Ελλάδα

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας προηγμένης χώρας συνέβη στον Προαστιακό καθώς η αμαξοστοιχία αναχώρησε μεν από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο, ωστόσο τελικά κατέληξε στα Λιόσια.

Το αδιανόητο και πραγματικά τραγελαφικό συμβάν που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών έλαβε χώρα την Πέμπτη (23/11), όταν όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, παρόλο που σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων η αμαξοστοιχία επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξαφνικά άλλαξε διαδρομή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Οι επιβάτες έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι κατέληξαν κάπου αλλού από εκεί που είχαν ξεκινήσει με τις όποιες επιπτώσεις είχε αυτό σε όσους είχαν κάποιο αεροπορικό ταξίδι, αλλά και στις υποχρεώσεις στο πρόγραμμα των υπολοίπων επιβατών.

Κάποιοι από αυτούς όταν συνειδητοποίησαν τι είχε γίνει, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες γιατί σε διασταύρωση με άλλη αμαξοστοιχία που βρισκόταν κανονικά στις σωστές της ράγες, πίστεψε ότι θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους.

Δεν υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία
Η εταιρεία δεν έκανε κάποια ικανοποιητική ενημέρωση στους επιβάτες οι οποίοι δεν ήξεραν τι έχει συμβεί, ενώ και ο φύλακας στον σταθμό των Άνω Λιοσίων δεν είχε την απαραίτητη πληροφόρηση για να απαντήσει στα ερωτήματα των επιβατών.

Μάλιστα η ταλαιπωρία των επιβατών είχε και συνέχεια καθώς η εταιρεία αρχικά εξέδωσε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει εκ νέου προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο Αεροδρόμιο, ωστόσο παρόλο που επιβιβάστηκαν, ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Τελικά, μετά από αρκετή ταλαιπωρία βγήκε μία νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία.

Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από προβλήματα στη λειτουργία του Προαστιακού με ακινητοποιήσεις συρμών λόγω προβλημάτων στην τηλεδιοίκηση, εκτροχιασμούς και άλλα.

Τελευταίο παράδειγμα την Τετάρτη (22/11) όταν προκλήθηκε αναστάτωση στους 72 επιβάτες του Προαστιακού της Πάτρας, όταν ο συρμός στον οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανθεκτική κλεμπσιέλλα στα νοσοκομεία – Ήρθε και παραμένει

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος κλεμπσιέλλας, ανθεκτικό σε τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε 15 Ελληνικά νοσοκομεία…

24 Νοεμβρίου 2023

Προσφορές 1+1: Γλιτώνουν τελικά λεφτά οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ;

Οι προσφορές 1+1 αποτελούν έναν τρόπο ώστε οι καταναλωτές να γλιτώσουν λεφτά και να αγοράσουν…

24 Νοεμβρίου 2023

Η ώρα των απολογιών στη δίκη για το Μάτι – «Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο…

24 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς νερό οι Αλυκές λόγω βλάβης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω σοβαρής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, διακόπτεται η υδροδότηση…

24 Νοεμβρίου 2023