Τοπικά

Αυξημένες κρατήσεις ενόψει Χριστουγέννων “Θ”

Ζαγορά

Αυξημένες από πέρυσι είναι οι κρατήσεις τουριστών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ανατολικό Πήλιο για το τετραήμερο των Χριστουγέννων.
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου λαμβάνει ενθαρρυντικά μηνύματα για την έλευση επισκεπτών στην περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ, αν βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες, όπως μια χιονόπτωση για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.
Εξάλλου, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι παράγοντες, ο κόσμος που έρχεται στο Πήλιο για να περάσει όμορφα τις γιορτές, θέλει να το συνδυάσει και με το χιόνι που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή αγγίζουν ακόμη και το 70%. Και απομένουν ακόμη δεκαπέντε ημέρες που οι επισκέπτες μπορούν να σχεδιάσουν και να αποφασίσουν.
Οι τιμές είναι ελκυστικές, καθώς παρά τα πολλά έξοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων παραμένουν σταθερές και κυμαίνονται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχεία από 40 ευρώ μέχρι και 100 ευρώ.
Οι εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής είναι πως φέτος οι τουρίστες θα επιλέξουν και καταλύματα, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει.
Ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ. Απόστολος Σουλδάτος τόνισε πως «η κίνηση με τις κρατήσεις είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Από πληροφορίες που έχουμε από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής, η πληρότητα αυτή τη στιγμή βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει, αγγίζει ακόμη και το 70%. Για όλες τις περιοχές υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ πιθανότατα θα έχουν κόσμο ακόμη και οι παραθαλάσσιες περιοχές».
Η τουριστική κίνηση ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. «Στην Τσαγκαράδα, τον Κισσό, τον Άγιο Δημήτριο η πληρότητα βάσει των κρατήσεων κυμαίνεται μεταξύ 50-70%, ενώ πολύ καλά πάνε οι κρατήσεις ακόμη και στη Ζαγορά» είπε ο κ. Σουλδάτος.
Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται για το τετραήμερο των Χριστουγέννων και όχι για την Πρωτοχρονιά ή για το τετραήμερο των Θεοφανίων.
Σχετικά με τις τιμές ο κ. Σουλδάτος σημείωσε ότι είναι σταθερές από πέρυσι και κυμαίνονται μεταξύ 40-100 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχεία και του τουριστικού καταλύματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το