Τοπικά

Aφήγηση παραμυθιών στο πλαίσιο δράσεων για την Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ

Ωφελούμενοι από τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ και του Γηροκομείου Βόλου βρέθηκαν χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Πολυροβιθάς» από τη συγγραφέα κ. Μάρω Αισώπου. Η δράση «Ας ξαναγίνουμε παιδιά» ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ.
Η κ. Μαγδαληνή Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός, επιστημονικά υπεύθυνη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ (ΜΑΝΑ) Βόλου, τόνισε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, που διεθνώς έχει οριστεί η 21η Σεπτεμβρίου, άρχισαν οι δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ό,τι αφορά στην άνοια και ιδιαίτερα τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η αρχή γίνεται με τη δράση «Ας ξαναγίνουμε παιδιά», κάτι που το έχουμε ανάγκη όλοι, διότι αποτελεί μεγάλη ανάγκη να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τα παραμύθια είναι αυτά που βοηθούν στο να βλέπουμε τη ζωή με καλύτερο μάτι, διότι πάντα υπάρχει ένα αίσιο τέλος, πάντα υπερισχύει το καλό ενάντια στο κακό, το δίκαιο από το άδικο και η αγάπη ενάντια στο μίσος» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε: «Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς, είπε ότι η πολυτιμότερη εμπειρία ως παραμύθι είναι η ίδια η ζωή».

Από την πλευρά της η αφηγήτρια παραμυθιών κ. Μάρω Αισώπου σημείωσε ότι η δράση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. «Είπαμε να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά και να ακούσουμε παραμύθια, γιατί τα έχουμε ανάγκη, αλλά και γιατί τα παραμύθια λένε τις πιο μεγάλες αλήθειες, ενώ μας ψυχαγωγούν, προσφέροντας μαθήματα ζωής και παρηγοριά» τόνισε η ίδια.
Το παραμύθι που διάλεξε η κ. Μάρω Αισώπου για να παρουσιάσει στους ηλικιωμένους ήταν ο «Πολυροβιθάς». «Μέσα από το παραμύθι αυτό βλέπουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες ικανότητες, αλλά έχει θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα. Στις δύσκολες στιγμές του έρχεται ο μαγικός βοηθός, που πάντα υπάρχει από ψηλά, και στο τέλος ανταμείβεται λόγω της καλοσύνης και της προσφοράς του. Και ζούνε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…» κατέληξε η κ. Μάρω Αισώπου.

Οι δράσεις που ακολουθούν: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, από 9.00 έως 14.00, στη συμβολή των οδών Τοπάλη 7 – Ιάσονος. Παραδοσιακοί χοροί στο Αχίλλειον, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 19.00. Συμβολικός περίπατος μνήμης τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ., με έναρξη από την οδό Τοπάλη 7. Θεατρική παράσταση «Ο εξυπνάκιας» στο Αχίλλειον, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 19.00. «Ελάτε να ζωγραφίσουμε το δέντρο της ζωής», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 17.00, στον χώρο της Μονάδας. Εργαστήρι Κεραμικής, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 π.μ., στη Μονάδα Αλτσχάιμερ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το