Τοπικά

Αδυναμία Δήμου Βόλου για καταβολή των αποζημιώσεων – Δεν επαρκεί το αποθεματικό για απαλλοτριώσεις

 

Αδυναμία αποζημίωσης απαλλοτριώσεων σε τέσσερις περιπτώσεις και συμμόρφωσης με αντίστοιχες αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, δηλώνει ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην προχθεσινή της συνεδρίαση. Σύμφωνα με την απόφαση η αδυναμία καταβολή των αποζημιώσεων έγκειται στο γεγονός ότι το αποθεματικό του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα λογιστικά βιβλία του Δήμου, σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ τα ποσά για τις απαλλοτριώσεις είναι μεγαλύτερα από αυτό.

Η πρώτη περίπτωση αποζημίωσης αφορά ακίνητο που περικλείεται από τις οδούς Πρωτεσιλάου – Σιμοπούλου-Λιακοπούλου- Καρδαμάτη στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου. Το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 49.392 ευρώ και σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, «δεν επαρκούν τα χρήματα του αποθεματικού, έτσι ώστε να γίνει η εγγραφή της συγκεκριμένης πίστωσης σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου του οικονομικού έτους 2022, για την καταβολή του στους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα είναι δεσμευμένα σε κωδικούς για έργα, λειτουργικές προμήθειες και δαπάνες, καθώς και σε έξοδα των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου και δαπάνες Covid-19».
Η δεύτερη περίπτωση αφορά ακίνητο εμβαδού 725τ.μ. που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Νέας Αγχιάλου στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Καρδαμάτη, Ανατολικής Ρωμυλίας, Δραγούμη και Πρωτεσιλάου.
Προκειμένου να προβεί το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να γίνει ακύρωση της άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και επανυποβολή του χώρου σε κοινόχρηστο και να συμμορφωθεί ο Δήμος με την υπ’ αριθμ. 71/2007 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, απαιτείται λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία να προκύπτει η αδυναμία εξεύρεσης του ποσού των 56.840 ευρώ για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση.
Η τρίτη περίπτωση αφορά ακίνητο 1.748,45 τ.μ., εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης του Βόλου στον οικισμό Αγίας Παρασκευής, για την απαλλοτρίωση του οποίου θα έπρεπε να καταβληθεί συνολικό ποσό 96.956,41 ευρώ, κάτι που δεν είναι εφικτό, λόγω του μικρού ποσού που υπάρχει στο αποθεματικό του Δήμου Βόλου.
Η τελευταία περίπτωση αφορά ακίνητο που περικλείεται από τις οδούς Πρωτεσιλάου – Σιμοπούλου-Λιακοπούλου- Καρδαμάτη στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, για το οποίο, επίσης, προκύπτει αδυναμία εξεύρεσης του ποσού των 98.471,99 ευρώ για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το