Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Αδιανόητη η στάση όσων αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Με αφορμή αντιδράσεις που καταγράφονται στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και στη Μαγνησία για την πανεπιστημιακή αστυνομία, παρότι το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Θεσσαλίας δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των πανεπιστημίων όπου ξεκίνησαν οι πρώτες περιπολίες, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισήμανε τα ακόλουθα:

«Είναι, πραγματικά, αδιανόητη η στάση όσων αντιτίθενται στην επιτακτική και αυτονόητη ανάγκη να μπει μια τάξη στα Πανεπιστήμια. Όσοι αντιδρούν, δεν αντιπαρατίθενται με την κυβέρνηση, αλλά με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών που θέλουν τα ΑΕΙ να λειτουργούν αποκλειστικά σαν χώροι γνώσης και διάδοσης ιδεών, και όχι ως «στέκια» μπαχαλάκηδων. Σαν δημόσια ιδρύματα που θα προστατεύουν καθηγητές και φοιτητές χωρίς εξαίρεση. Είναι οι ίδιοι πολίτες που πληρώνουν φόρους χρηματοδοτώντας την κρατική εκπαίδευση και οι οποίοι θέλουν -και δικαιούνται να έχουν- Πανεπιστήμια ασφαλή για τα παιδιά τους.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εγγυάται την υπεράσπιση και εφαρμογή του αυτονόητου, που αξιώνει η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία, σε απάντηση εκείνης της ισχνής μειοψηφίας που θέλει τους τραμπούκους μέσα στα πανεπιστήμια.
Το δίλημμα δεν είναι δημοκρατία ή αστυνομικό κράτος, αστυνομία ή όχι στα πανεπιστήμια. Το δίλημμα για την κυβέρνηση ήταν «συνεχίζουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια ή λύνουμε το πρόβλημα, επειδή δεν ανέχεται άλλο η δημοκρατική μας συνείδηση αυτόν τον ευτελισμό»; Η απάντηση ήταν αυτονόητη και δόθηκε αποφασιστικά, ώστε να μπει τέρμα στη χρόνια νοσηρή κατάσταση και, επιτέλους, να γίνουν ελληνικά πανεπιστήμια όπως τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το