Τοπικά

«Παιχνίδι όπως παλιά» για μαθητές σχολείων της Μαγνησίας και της Κύπρου

Μια αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την Τετάρτη 18-5-2022 , με αφορμή πρόγραμμα etwinning, που υλοποιούν μαθητές συνεργαζόμενων σχολείων της Μαγνησίας και της Κύπρουμε τίτλο «Παιχνίδι όπως παλιά» .
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουν τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να επεξεργαστούν τα ομοιώματα παιχνιδιών της αρχαίας Ελλάδας μέσα από τη μουσειοβαλίτσα που δανείστηκαν από το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και να παίξουν διελκυστίνδα και ραβδάκια, μιμούμενοι τα παιδιά εκείνης της εποχής.


Επόμενος σταθμός του ταξιδιού τα παραδοσιακά παιχνίδια, για τα οποία τους μίλησαν η γιαγιά Ευτυχία από τα Κανάλια Μαγνησίας και ο παππούς Ευάγγελος από τη Λεμεσό της Κύπρου. Σε μια διαδικτυακή συνάντηση οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τους προσκεκλημένους και να τους ρωτήσουν για τα παιχνίδια που έπαιζαν όταν εκείνοι ήταν παιδιά. Η γιαγιά Ευτυχία τους έμαθε πώς έφτιαχναν μπάλες και κούκλες από ύφασμα και ο παππούς Ευάγγελος τους έμαθε πως έπαιζαν το ζιζιρο και τα αυκα-αυκά πουλώ τα. Επίσης τους μίλησαν για αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η αλληλοβοήθεια που είχαν μεταξύ τους τα παιδιά και τα παιχνίδια που τα έφτιαχναν μόνοι τους από άχρηστα υλικά, χρησιμοποιώντας το μυαλό και τη φαντασία τους.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων 4ου και 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, Νηπιαγωγείου 3ου Κάρλας Καναλίων, ΚΕ Νηπιαγωγείου Λεμεσου, και της Α1΄ τάξης του 32ου Δ,Σ Βόλου ευχαριστούμε θερμά τη γιαγιά Ευτυχία Ρούμπου και τον παππού Ευάγγελο Σωκράτους για την πολύτιμη εμπειρία που μας χάρισαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το