Ελλάδα

Αυτός είναι ο 49χρονος που έκλεψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη

49 ετών, ελαιοχρωματιστής, με πάθος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, για την τέχνη. Αυτό είναι το προφίλ του συλληφθέντα για την κλοπή των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν πριν από 9 χρόνια από την εθνική πινακοθήκη.

Η υπόθεση της μεγάλης και… τέλειας κλοπής, όπως όλα δείχνουν, εξιχνιάστηκε χθες με τη σύλληψη του 49χρονου Γ.Σ.. Αμέσως, συνοδεία του δράστη οι αστυνομικές αρχές πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο 49χρονος, στη ρεματιά στην Κερατέα και εντόπισαν και τους κρυμμένους πίνακες. Αυτόν του Πικάσο και αυτόν του Μοντριάν. Το τρίτο έργο που είχε κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη πριν 9 χρόνια, ένα σχέδιο του 17ου αιώνα του Μονκάλβο, κατεστράφη, κατά τους ισχυρισμούς του δράστη, υπέστη κάποια φθορά και όπως ο ίδιος υποστήριξε το πέταξε στην τουαλέτα του σπιτιού του.

Ο συλληφθείς υποστήριξε ότι αγαπάει την τέχνη και δεν ήθελε να πουλήσει τον πίνακα. Όμως, η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει πληροφορίες ότι προσπαθούσε να βρει αγοραστή στο εξωτερικό. Μάλιστα διατηρούσε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Artfreak και είχε αναρτήσεις και αναδημοσιέυσεις από μεγάλα μουσεία τέχνης, αλλά και από το μουσείο Πικάσο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και αεροβόλο πιστόλι.

Ο 49χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το