Τοπικά

Μεταπτυχιακό στην «Επιχειρηματικότητα» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν από κοινού το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιχειρηματικότητα» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι σπουδές στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι οι πλέον κατάλληλες και αξιόπιστες για εκείνους και εκείνες που σκέφτονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες!

Το ΔΠΜΣ «Επιχειρηματικότητα» αξιοποιεί τα εργαλεία και τις μεθόδους της νέας, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία νέων σε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και διεθνές περιβάλλον. Προσφέρει ένα ισορροπημένο μίγμα θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διοικητικές προσεγγίσεις με την εμπειρία επιτυχημένων επιχειρηματιών και στελεχών. Απευθύνεται σε υπάρχοντες/ουσες κι εν δυνάμει επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και νέους/ες επιστήμονες, που έχουν ενδιαφέρον για την
επιχειρηματικότητα.

Γιατί να επιλέξει κανείς το ΔΠΜΣ Επιχειρηματικότητα;;
• Υπάρχει ευελιξία, με δυνατότητα τόσο για πλήρη εντατική φοίτηση (2 εξάμηνα) όσο και για μερική εντατική φοίτηση (4 εξάμηνα). Επιπλέον, το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί εργαζόμενους κι επιχειρηματίες, με τα μαθήματα να λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη εβδομάδα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.
• Προσφέρει ελκυστικά μαθήματα, που προσφέρουν ακριβώς όσα πρέπει να γνωρίζει για την επιχειρηματικότητα και τις τάσεις του σύγχρονου επιχειρείν.
• Παρέχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω των διαφορετικών επιλογών που διαθέτει.
• Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες και φιλικές εγκαταστάσεις.
• Διαθέτει έμπειρους και εξειδικευμένους διδάσκοντες (κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στο σύνολό τους), με αναγνωρισμένη ερευνητική, διδακτική και επαγγελματική δραστηριότητα.
• Διοργανώνει σε τακτική βάση συζητήσεις με στελέχη, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές και διευκολύνοντας τη δικτύωση των συμμετεχόντων.

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε σαράντα (40) άτομα. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Λάρισας (Γαιόπολις – εγκαταστάσεις πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας). Συνολικά πραγματοποιούνται 7 συναντήσεις ανά εξάμηνο (συν την εβδομάδα παρουσίασης των τελικών εργασιών, αντί εξετάσεων). Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΔΠΜΣ ανέρχονται σε €3.300 και καταβάλλονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προεπιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η επαγγελματική εμπειρία, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, τα ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, κοινωνικά
επιτεύγματα και δραστηριότητες (π.χ. δημοσιεύσεις, πατέντες, εθελοντική και κοινωνική δράση) αλλά
και η συνέντευξη.

Οι αιτήσεις γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (mscentrepreneurship.uth.gr) ενώ οι πλήρεις φάκελοι υποψηφιότητας παραδίδονται στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως και τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, στις 15:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected]
ή στο τηλέφωνο 24210-74876.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το