Κόσμος

Προκαλεί και ο δήμαρχος του Λονδίνου για το δανεισμό του γλυπτού

dimarxos londinou

Τη δική του άποψη για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο μουσείο Ερμιτάζ εξέφρασε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Telegraph με τίτλο «Παλαβή κίνηση, αλλά αυτό κάνει σπουδαία τη Βρετανία», δεν δίστασε να συνδέσει πολιτικά την κίνηση αυτή, δεδομένων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Την επόμενη μέρα, είδα από κοντά τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό των μελών του πληρώματος της Malaysia Airlines να καταπιάνονται με έναν “δύσκολο” επιβάτη. Και τους παρατήρησα -ήρεμους, υπομονετικούς, αξιοπρεπείς- δεν θα θα μπορούσα να σκεφτώ ότι ένα τέτοιο πλήρωμα πέντε μήνες πριν το άλλο πλήρωμα σε πανομοιότυπο αεροπλάνο και πανομοιότυπο ταξίδι. Το πλήρωμα της πτήσης MH17 δεν είχε χρόνο να δείξει το θάρρος του ή να ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες. Είχαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα τρόμου», σημειώνει ο Τζόνσον αναφερόμενος στην κατάρριψη του μπόινγκ στην Ανατολική Ουκρανία.

«Ανασύροντας στη μνήμη αυτές τις στιγμές δεν έχουμε ακόμη καμία συγγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή το Κρεμλίνο για τις ενέργειες των φιλορώσων και των αυτονομιστών. Ούτε μία στάλα μεταμέλειας έχει περάσει από τα κέρινα και απαθή χαρακτηριστικά του Ρώσου ηγέτη…», συνεχίζει

«Στην όψη μίας τέτοιας βαρβαρότητας, πώς στο καλό μπορούμε να πείσουμε τη Ρωσία να αναλάβει την ευθύνη; Και πρέπει να αναρωτηθείτε αν κάποια από αυτές τις σκέψεις πέρασαν από το μυαλό των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου, όταν συμφώνησαν να στείλουν έναν από τους μεγαλύτερους εθνικούς θησαυρούς μας έξω από τη χώρα για πρώτη φορά σε δύο αιώνες και να στείλουν αυτό το ανεκτίμητο έργο, απ’ όλους τους πιθανούς προορισμούς, στη Ρωσία του Πούτιν», αναφέρει ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το