Τοπικά

Κτίριο “Παπαστράτου”: Μισό υπό κατάληψη, μισό σε λειτουργία

panepistimio 4

Για πέμπτη μέρα παραμένουν σε κατάληψη οι διοικητικές υπηρεσίες και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό. Οι καθηγητές του ιδρύματος που η e-thessalia συνάντησε σήμερα στο κτίριο “Παπαστράτου”εναποθέτουν τις ελπίδες τους για λήξη της κατάληψης στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πατέρας του Ρωμανού με τον Πρωθυπουργό.
Υπό τον τίτλο “Κατάληψη της Πρυτανείας”, οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει γραφείο στο χώρο μπροστά από το κυλικείο και τα ασανσέρ που οδηγούν στις διοικητικές υπηρεσίες και την Πρυτανεία, εμποδίζοντας την είσοδο σε διοικητικούς υπαλλήλους και τον Πρύτανη. Όπως, όμως, ανέφεραν στην e-thessalia.gr καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος, τα μαθήματα στις αίθουσες που βρίσκονται στη δεξιά πτέρυγα του Θόλου γίνονται κανονικά όπως και στις αίθουσες πάνω από το αμφιθέατρο Κορδάτος. Το κτίριο που φιλοξενεί τα παιδαγωγικά τμήματα δεν έχει υποστεί καμία φθορά, πέραν κάποιων ζημιών στους πυροσβεστήρες που ήδη έχουν απομακρυνθεί, και μια σπασμένη τζαμαρία μπαλκονόπορτας που οδηγεί στο αίθριο του τελευταίου ορόφου και “βλέπει” στην οδό Ιάσονος.
Οι καταληψίες επιτρέπουν στις καθαρίστριες να κάνουν τη δουλειά τους, διαφορετικά το κτίριο θα ήταν βρώμικο με κινδύνους για την υγεία όσων το χρησιμοποιούν. Σήμερα, οι ίδιοι επιδιόρθωσαν ένα από τα μαύρα πανό με τα οποία έχουν “τυλίξει” την πρόσοψη του κτιρίου “Παπαστράτος”, καθώς είχε φύγει από τη θέση του και υπήρχε κίνδυνος να πέσει στο δρόμο.

panepistimio 2

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το