Τοπικά

Το λιμάνι του Βόλου σε εκπομπή της ΕΡΤ3 – Παρουσιάστηκαν ο πολυδιάστατος ρόλος και οι δραστηριότητές του

Ο ρόλος του λιμανιού του Βόλου στην ανάπτυξη της περιοχής και η επόμενη μέρα αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Άξονες Ανάπτυξης» της ΕΡΤ3, που προβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου.
Τόσο η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Βίκυ Μήτρου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σωκράτης Αναγνώστου αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους τόσο στον πολυδιάστατο ρόλο του λιμανιού, όσο και στις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί, αλλά και στις διεργασίες αποκρατικοποίησης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Βίκυ Μήτρου αναφέρθηκε στις ασχολίες του λιμανιού, στον κόμβο ακτοπλοΐας με τις Βόρειες Σποράδες και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που έφερε καινούργιες δραστηριότητες όπως την κρουαζιέρα και το yachting.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «το λιμάνι είναι σε κομβικό σημείο. Είμαστε λίγο πριν την αποκρατικοποίηση του ΟΛΒ, μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και σχήματα με σημαντικό ρόλο στη ναυτιλιακή κοινότητα ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο λιμάνι» προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου έκανε λόγο για τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του λιμανιού, υποστηρίζοντας ότι είναι κι επιβατικό κι εμπορικό και λιμάνι κρουαζιέρας, αλλά και τουριστικό.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση σύντομα να λειτουργήσει και υδατοδρόμιο, καθώς το λιμάνι βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης, τονίζοντας την ανάγκη κι άλλα λιμάνια να αδειοδοτηθούν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το «πράσινο» κι «έξυπνο» λιμάνι, στους ελέγχους που διενεργούνται (νερό – αέρα) με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το