Οικονομία

Σαουδάραβες με περιουσία 12 δισ. που αγαπούν την Ελλάδα και επενδύουν σε τουρισμό

saoudaraves

Το μεγάλο επιχειρηματικό deal των 500 εκατ. ευρώ στον τουριστικό και ξενοδοχειακό χώρο που σηματοδότησε την είσοδο του πανίσχυρου επενδυτικού ομίλου Ολαγιάν στο μετοχικό κεφάλαιο της Costa Navarino, έφερε ξανά στο προσκήνιο τη low profile οικογένεια των Σαουδαράβων με τη διαχρονική παρουσία στην Ελλάδα.

Οι Ολαγιάν, που η περιουσία τους εκτιμάται από το Forbes στα 12 δισ. δολάρια, αγαπούν και επισκέπτονται τακτικά τη χώρα μας με την οποία τους συνδέουν επιχειρηματικοί και οικογενειακοί δεσμοί που μετρούν περίπου 40 χρόνια.

Η τρίτη σύζυγος του ιδρυτή του ομίλου και θρύλου των επιχειρήσεων Σουλιμάν Ολαγιάν είναι η Ελληνοαμερικανίδα Μαίρη Περδίκη, ενώ και η μικρότερη κόρη του, Λούμπνα, είναι επίσης παντρεμένη με Ελληνοαμερικανό. Μέλη της οικογένειας βρίσκονται συχνά στην Ελλάδα για διακοπές αλλά και για να επισκεφτούν τα στρατηγικής σημασίας γραφεία τους στη Γλυφάδα. Ποιος άλλωστε δεν έχει εντυπωσιαστεί στη θέα του πολυτελούς κτιρίου του ομίλου στην Ποσειδώνος, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Ηλία Μπαρμπαλιά και ξεχωρίζει για τον επιβλητικό τρούλο του;

Από τα βάθη της αραβικής ερήμου ξεκινά η ιστορία του ομίλου Ολαγιάν που ιδρύθηκε το 1947 και σήμερα διαθέτει ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο διαχείρισης επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ριάντ και την Αθήνα. Οι μεγάλες επενδύσεις που έκαναν τον όμιλο πανίσχυρο δεν έχουν τέλος: The Coca-Cola Bottling Company, Volkswagen Group, Chase Manhattan, J.P Morgan, Credit Suisse Group, American International Group (AIG), Peel Holdings κ.ά. Το εμπορικό σκέλος του επενδυτικού κολοσσού αποτελείται από περισσότερες από 40 εταιρείες στη Σαουδική Αραβία και τη Μέση Ανατολή που δραστηριοποιούνται στη διανομή, την κατασκευή, τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις υπηρεσίες. Μάλιστα οι Ολαγιάν είναι οι πλουσιότεροι Σαουδάραβες, εκτός της βασιλικής οικογένειας.

πηγή www.imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το