Αθλητισμός

Δυναμική αρχή των Βολιωτών με τέσσερα μετάλλια στο Πανελλήνιο κωπηλασίας από ΟΕΑ/ΝΑΒ και ΝΟΒΑ

Δυναμική ήταν η αρχή για τους βολιώτικους ομίλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας. Τρία μετάλλια κατέκτησε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ και ένα ο ΝΟΒΑ στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων. Την ικανοποίησή τους εκφράζουν στη «Θ» οι προπονητές Σίμος Σάμιος και Κώστας Καμμένος
Με το δεξί μπήκαν στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στον Μαραθώνα, οι βολιώτικοι όμιλοι. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων όπου συνολικά είχαμε τέσσερα μετάλλια.
Τα τρία από αυτά κατέκτησε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, ο οποίος μάλιστα προηγείται στον πίνακα μεταλλίων. Πιο συγκεκριμένα οι Άγγελος Καμήτας και Παναγιώτης Αδάμ στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό σκιφ παίδων. Στο ίδιο αγώνισμα οι Θανάσης Γεωργόπουλος και Κωνσταντίνος Πατσιούρης ήταν 5οι στον μικρό τελικό και 11οι συνολικά.

Πρωταθλητές Ελλάδος οι αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο διπλό σκιφ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων με τους Γιάννη Βασιλούδη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Θεόδωρο Καραρρήγα και Θάνο Δαλίδη. Το τρίτο μετάλλιο ήταν χάλκινο και ήρθε από τη Σοφία Δαλίδου στο σκιφ κορασίδων.
Αξιοσημείωτη ήταν και η 4η θέση που κατέλαβε η οκτάκωπος με πηδαλιούχο παίδων, όπου μετείχαν οι Κωνσταντίνος Μελαχροινάκης, Κωνσταντίνος Μαξούρης, Βαγγέλης Σφύρης, Σωτήρης Διαμαντάκος, Κωνσταντίνος Σαρηγιάννης, Κωνσταντίνος Πολύζος, Μάριος Λύκας, Απόστολος Παπαδόπουλος, με πηδαλιούχο τη Δήμητρα Σιδηροπούλου (από φέτος επιτρέπονται κορίτσια να μετέχουν ως πηδαλιούχοι σε αγωνίσματα αγοριών).

Από την άλλη πλευρά ο ΝΟΒΑ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός χάλκινου μεταλλίου η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων, την οποία απάρτιζαν οι Βασίλης Κουτσελίνης, Γιάννης Σκράπαρης, Παναγιώτης Τζούνης και Αλέξανδρος Γιολδάσης.
Επίσης τη 10η θέση στο σκιφ παίδων κατέλαβε ο Γιάννης Μπρουσοβάνας (δυσκολία απόσυρση από την τετράκωπο παίδων, οπότε χαλάσαμε ένα πληρωμα, παρολα αυτά΄φέραν μετάλλια)

Η «χάλκινη» τετράκωπος άνευ με τους προπονητές του ΝΟΒΑ

Ικανοποιημένοι οι προπονητές
Οι προπονητές των δύο ομίλων μίλησαν στη «Θ» για την αρχή που πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος παρόλο που αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα αφενός μεν από τις απώλειες αθλητών, αφετέρου δε από τον κορωνοϊό που επηρέασε την προετοιμασία μας και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Λόγω των ειδικών συνθηκών η φετινή διοργάνωση γίνεται σε μία φάση, πράγμα που σημαίνει συνεχόμενους αγώνες μέχρι την Κυριακή.
Αυτό δεν ευνοεί επαρχιακούς συλλόγους, όπως ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε τους αθλητές μας συνεχόμενα χωρίς να παίρνουν πολλές «ανάσες». Παρόλα αυτά οι αθλητές μας ανταποκρίνονται με επιτυχία και δείχνουμε να αναζωογονούμαστε από τα παιδιά που έρχονται από τις μικρότερες ηλικίες» τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Σίμος Σάμιος, που έχει στο πλευρό του τις προπονήτριες Σοφία Τασιού και Όλγα Τσόγκα.

Η Δαλίδου του ΟΕΑ/ΝΑΒ με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος

Στην αντίπερα όχθη ο ΝΟΒΑ κάνει νέα αρχή με προπονητές τους Κώστα Καμμένο, Ευθύμη Τζούνη και Νίκο Σκιαθίτη, ενώ έφορος είναι ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος. Ο πρώτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες τόσο με τις καιρικές συνθήκες, όσο και με τη νέα αρχή που κάνουμε. Η πλειοψηφία των αθλητών μας μετέχει για πρώτα φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεν έχει τις ανάλογες εμπειρίες.
Επίσης λόγω της απώλειας ενός σημαντικού αθλητή μας αναγκαστήκαμε να «χαλάσουμε» ένα πλήρωμα και να φτιάξουμε ένα άλλο. Εντούτοις όμως τα πήγαμε πολύ καλά στους παίδες-κορασίδες παίρνοντας κι ένα μετάλλιο και οφείλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθειά τους».

Κεντρική φωτό: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος του ΟΕΑ/ΝΑΒ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το