Αθλητισμός

Η Σκιάθος έσπασε το αήττητο του Σαρακηνού κερδίζοντας 2-0 τον πρωτοπόρο

Η Σκιάθος έσπασε το αήττητο σερί 11 αγώνων του Σαρακηνού, το οποίο κρατούσε από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλλιακούδα πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 2-0, χάρη σε τέρματα των Ντερβίσι (9’) και Πρίφτι (65’).
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο δύο από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο του αγώνα, παίρνοντας μία σημαντική και δίκαιη νίκη, με βάση την παρουσία τους και τον αντίπαλό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, ο οποίος παρά την ήττα του παρέμεινε πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΕΠΣΘ.
Μόλις στο 9’ οι Σκιαθίτες άνοιξαν το σκορ. Ο Γαζέτης πραγματοποίησε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, βρίσκοντας ιδανικά στο δεύτερο δοκάρι τον Ντερβίσι, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Ν. Φλίγκο για το 1-0. Στη φάση του γκολ ο σκόρερ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Νικολαΐδη.
Ένδεκα λεπτά αργότερα, ο Τσιουρής έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Μαστακούλης δεν κατάφερε να προωθήσει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Παπάρα για το 1-1. Η μεγαλύτερη φάση για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι χάθηκε στο 35’, καθώς τα διαδοχικά σουτ των Τσιουρή, Μαστακούλη και Καλαμάτα αποκρούστηκαν από τους παίκτες των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 65’, οι νησιώτες κατάφεραν να πάρουν ισχυρό προβάδισμα, όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Ο Ν. Φλίγκος πραγματοποίησε λανθασμένη πάσα, με τον Πρίφτι να γίνεται κάτοχος της μπάλας. Στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος πλάσαρε από κοντά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 2-0. Από εκεί και πέρα, ο Σαρακηνός δεν κατάφερε σε τέσσερις περιπτώσεις να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 70’ το κοντινό πλασέ του Τσιουρή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Παπάρα. Πέντε λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Αντωνίου κατέληξε εκτός εστίας, ενώ στο 78’ η κοντινή κεφαλιά του Καλαμάτα μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Σκιάθου. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Τζίκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που είχε κερδίσει νωρίτερα η ομάδα του, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, καθώς έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των «νησιωτών».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από την έναρξη του δευτέρου μέρους του αγώνα, οι διοικούντες της Σκιάθου τίμησαν την ομάδα του 1990, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΣΠΘ, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 επί του Άρη Μελισσατίκων.
ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τάσος, Α. Τζελάι, Μ. Κουτσογιάννης, Μπρέγκου, Βεργίνης, Γαζέτης (90’ Πρόκο), Μανωλιός (67’ Τσικούνας), Ντερβίσι (9’ λ.τρ. Νικολαΐδης), Ν. Πρίφτι, Χ. Τζελάι (62’ Αλί).
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Ν. Φλίγκος, Γιοβάνης, Παλαμιώτης (75’ Λαμπρινίδης), Σιαμανίκος, Μοράλες, Χάνος, Μαστακούλης (65’ Αντωνίου), Καλαμάτας, Τσιουρής, Κωνσταντάκος, Τζίκας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το