Τοπικά

Oι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές για μια δημιουργική σχολική χρονιά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:
«Βρισκόμαστε για ακόμη μία φορά στην αφετηρία ενός νέου σχολικού έτους, που σηματοδοτεί την εκκίνηση της προσπάθειας, μαθητών και μαθητριών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια διαδρομή με απώτερο σκοπό την πλάτυνση των οριζόντων τους και τη θεμελίωση των βάσεων που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η προσήλωση, η μεθοδική και επίμονη προσπάθεια αποτελούν κύρια συστατικά στη συνταγή της επιτυχίας. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στον επίπονο αγώνα των μαθητών και να διασφαλίζουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις στο δρόμο τους προς την πρόοδο.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε έμπρακτα τον θεμελιώδη ρόλο της Εκπαίδευσης ως πυλώνα για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας και εργάστηκε στοχευμένα και συστηματικά για την αναβάθμιση και ενίσχυσή της ώστε κάθε χρονιά να είναι με λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη, για να μπορεί να επιτελείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σκοπός της που είναι η συγκρότηση ελεύθερων, δημοκρατικών και υπεύθυνων αυριανών πολιτών με την ουσιαστική εμπλοκή εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα στο σχολείο. Τα τελευταία χρόνια, η έναρξη της σχολικής χρονιάς, εύρισκε τα βιβλία στα σχολεία έγκαιρα, ενώ δίνονταν ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών.
Ο φετινός επίσημος Αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, αποκτά και μια ιδιαίτερη σημασία καθώς τελείται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΚ) Βόλου, ευρέως γνωστό για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία με την ευκαιρία της απόκτησης και του σχολικού τους λεωφορείου. Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα που έδωσε ο καθένας από τη θέση του και εγώ προσωπικά από τη δική μου, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απόκτησή του και θα πρέπει να εξάρουμε τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα και την έμπρακτη συνδρομή τόσο των τοπικών φορέων όσο και των πολιτών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα ακόμη, αποκτά ο φετινός αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού όπου φοιτούσε η αδικοχαμένη μαθήτρια από το τραγικό ατύχημα στο λούνα παρκ, τιμώντας έτσι τη μνήμη της και δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τους όρους και την ασφάλεια λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε παιδιά και νέους.
Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, να έχουν ένα αποδοτικό σχολικό έτος και Καλή Δύναμη. Τους δε μαθητές και τις μαθήτριες παροτρύνω να αγωνιστούν για την κατάκτηση της γνώσης, να συμφωνήσουν να διαφωνήσουν, να αμφισβητήσουν, να αναπτύξουν εντέλει την ελευθερία της σκέψης τους και μέσα από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που ενδεχομένως συναντήσουν, να ωριμάσουν, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν να τον κάνουν καλύτερο απ’ ότι τους τον παραδίδουμε».

Η δήλωση της κ. Παπανάτσιου:

“Υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε το δημόσιο σχολείο ως παραγωγικό χώρο γνώσης.
Mία νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με ελπίδες και προσδοκίες για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στη περιοχή μας.
Όλοι μας και ο καθένας από τη θέση του, θα πρέπει να εργαστούμε, ώστε η διαδρομή της νέα γενιάς στο μαγευτικό χώρο της γνώσης, να πλαισιωθεί από ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπου προτεραιότητα θα έχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η δημιουργική σκέψη. Ένα σχολείο που δε θα ακολουθεί απλά τις εξελίξεις της κοινωνίας μας αλλά θα προσπαθεί να την κάνει καλύτερη.
Βασική προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης. Υποχρέωση της πολιτείας λοιπόν είναι τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν να είναι στη θέση τους κατά την έναρξη των μαθημάτων, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των 10.500 εκπαιδευτικών γενικής παιδείας, που είναι απαραίτητοι για την στελέχωση των σχολείων και την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου, να υλοποιηθεί η πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, ώστε να δικαιωθεί το πάγιο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών, για ενίσχυση και βελτίωσή της.
Ελπίζω η θετική κατεύθυνση που δόθηκε τα προηγούμενα έτη, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας της δημόσιας παιδείας, ως βασικό πρόταγμα της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που καθιστούν το δημόσιο σχολείο ένα παραγωγικό χώρο γνώσης.
Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία και εκπλήρωση των προσδοκιών και των στόχων στους μαθητές και τις μαθήτριες. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο σημαντικό και πολύτιμο έργο τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το