Πολιτισμός

Ποίηση μετά μουσικής στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Ποιητική εκδήλωση μετά μουσικής από την ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam με τίτλο Τέχνης Γέφυρες στο μουσείο Τσαλαπάτα το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19.00. Προσεγγίζει το θέμα της επικοινωνίας μέσω της τέχνης με μια εκδήλωση με τίτλο Τέχνης Γέφυρες στο πλαίσιο της έκθεσης κοστουμιών κινεζικής όπερας στο Μουσείο Τσαλαπάτα.
Στην ποιητική και μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί με τίτλο Τέχνης Γέφυρες από την ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam συμμετέχουν: Μάρω Αισώπου, Όλγα Αράμπογλου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Βεργετάκη, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Γιάννα Σούλιου, Αστέρης Σχοινάς, Έλενα Ψαραλίδου. Μουσική επιμέλεια Κασσιανή Αμυγδαλίτση και Μιλτιάδης Μίλτος. Παίζουν ηλεκτρικό πιάνο Κασσιανή Αμυγδαλίτση και ηλεκτρική κιθάρα Μιλτιάδης Μίλτος. Η Έλλη Σαμαλίδου μελοποιεί και τραγουδά τους στίχους της. Πριν από την εκδήλωση υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης η οποία λήγει την άλλη μέρα.
Η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam δημιουργήθηκε μετά από διαγωνισμό ποίησης slam που διοργανώθηκε τον Μάρτιο 2010 στην πόλη του Βόλου με εμψυχώτρια τη νομικό και ποιήτρια Έλενα Ψαραλίδου-Φιλιππιτζή.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησε ανάρτηση ποιημάτων στα δέντρα του πεζόδρομου της Ερμού στον Βόλο και μοίρασε ποιήματα στους περαστικούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και θέμα Ποίηση φύση Περιβάλλον.
Η ποιητική σκηνή συνεχίζει τη δράση της εμπλουτιζόμενη με νέες ιδέες και μέλη, στοχεύοντας σε δημιουργική αλληλεπίδραση με την πόλη, τους τόπους και τους ανθρώπους της, τονίζοντας ότι: «Μέσα από την ομάδα μας υπάρχει η δυνατότητα ιδεών που αλληλοσυμπληρώνονται γύρω από θέματα που αφορούν στον κάθε ένα μας, επιλέγοντας κάθε φορά κάποιο από αυτά. Τη χαρά που νιώθουμε γράφοντας στίχους, μελοποιώντας τους, τη μοιραζόμαστε μέσα από τις εκδηλώσεις μας με άλλους συνανθρώπους μας. Οι ψυχές μας μέσα από την ποίηση γαληνεύουν και πλημμυρίζουν με μια ορμητική δύναμη που μας λυτρώνει και μας απελευθερώνει, επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε το ταξίδι του άχρονου χρόνου με ένα πλατύ χαμόγελο και μια απέραντη αγκαλιά… απλά μοιραζόμαστε το πιο όμορφο δώρο… τη Ζωή! »

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το