Τοπικά

“Επιχειρήσεις του Βόλου ζήτησαν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων”

Το γεγονός ότι εμπορικά καταστήματα ζήτησαν από εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, κατήγγειλε ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας και θα ενημερώσει για τα περιστατικά την Επιθεώρηση Εργασίας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, σε απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Ερμού και Ιωλκού ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ανέφερε πως ο σύνδεσμος έχει ενημερωθεί για τέσσερα καταστήματα που ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν και να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

“Η σημερινή κινητοποίηση εκτός από το πάγιο αίτημά μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας,  έρχεται να προστεθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα λόγω της εορταστικής περιόδου.  Παρατηρείται ότι η εντατικοποίηση των συναδέλφων χτυπάει κόκκινο.  Υπάρχουν καταγγελίες στο σωματείο για καταπάτηση του ωραρίου,  για ρεπό που δίνονται τις ημέρες αργιών ή δεν δίνονται καν ρεπό.  Οι συνάδελφοι να μην φοβηθούν να καταγγείλουν περιπτώσεις όπου τους ζητούν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων ή περιπτώσεις όπου παίρνουν το δώρο αλλά είναι μέσα στα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου. Έχουμε υπόψιν μας τέσσερις επιχειρήσεις που ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων.  Πρόκειται για εμπορικά καταστήματα, άλλα μεγαλύτερα, άλλα μικρότερα, άλλα καταστήματα franchise”.

Ο κ. Τσιτσιρίκης κάλεσε τους συναδέλφους του να μην φοβηθούν,  να απευθυνθούν στον Σύνδεσμο και να καταγγείλουν τέτοιες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

“Την περίοδο των εορτών καλούμε εμείς οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ακόμα και καταστήματα που έκλειναν το μεσημέρι, δεν το τηρούν και έχουν κάνει συνεχόμενο το ωράριο.  Ως σύνδεσμος είμαστε σε ετοιμότητα για να καταγγείλουμε αυτά τα περιστατικά στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα κάνουμε παρέμβαση μέσα στην εβδομάδα” δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δικιά τους υπόθεση τα πάγια αιτήματα όπως την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και την καταβολή ενός μισθού που θα τους εξασφαλίζει τα απαραίτητα.
“Να μην φτάνουμε στο τέλος του χρόνου για να δικαιούμαστε ένα κομμάτι από τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σύνδεσμος καλεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση, στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το