Τοπικά

40.000 κάρτες ασθενών γυναικών στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου 

Στις 40.000 ανέρχονται οι κάρτες ασθενών γυναικών που βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου τα οποία λειτουργούν από το 1982.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και μια αύξηση της προσέλευσης των γυναικών στα εξωτερικά ιατρεία στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησής τους για τα γυναικολογικά θέματα που έχουν, ενώ αρκετές είναι και οι εγκυμονούσες.
Σημειώνεται πως τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν καθημερινά στο «Αχιλλοπούλειο».
Η μαία των εξωτερικών ιατρείων της μαιευτικής κλινικής κ. Ευαγγελία Τάτλη και η προϊσταμένη της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής κ. Χάιδω Τάτλη πραγματοποίησαν μια εργασία για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της μαιευτικής κλινικής.

Όπως δήλωσαν, «τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν κάθε μέρα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και καταγράφονται όλοι οι ασθενείς σε κάρτα είτε είναι μαιευτικό είτε γυναικολογικό περιστατικό. Διαθέτουμε 40.000 κάρτες ασθενών, που μάλιστα ξεκινούν από το 1982. Το αρχείο μας είναι μεγάλο και οποιοσδήποτε ασθενής μπορεί να βρει την κάρτα του από το 1982 μέχρι και σήμερα. Βέβαια οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία είναι περισσότερες, γιατί υπάρχουν πολλές άλλες γυναίκες οι οποίες έρχονται για ένα απλό έλεγχο. Κάρτα βγάζουμε σε γυναίκες που χρειάζονται παρακολούθηση για την κύηση ή για ένα γυναικολογικό περιστατικό που επίσης χρήζει παρακολούθησης, όπως για μια χειρουργική παρέμβαση».
Τα αποτελέσματα των εργασιών τους οι δύο εργαζόμενες τα παρουσίασαν στο τριήμερο συνέδριο για τη μητρότητα που διεξάγεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ακόμη τόνισαν πως «βάσει μιας στατιστικής ανάλυσης που έχουμε κάνει για την τελευταία πενταετία, παρατηρείται μια αύξηση προσέλευσης ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ παρατηρείται και μια αύξηση των τακτικών ιατρείων, αλλά και μείωση των έκτακτων ιατρείων. Αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες είναι συνειδητοποιημένες και πως επιδιώκουν να εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία για να έχουν μια καλή έκβαση τόσο στην κύησή τους όσο και στον τοκετό τους».
Ακόμη υπογράμμισαν πως η αναμονή για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία δεν είναι μεγάλη και όλος ο πληθυσμός μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα.
Το τριήμερο συνέδριο με τίτλο «κατακτώντας τη μητρότητα…» ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, όπου στις 17.30 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά γονείς και παππούδες που φροντίζουν τα παιδιά. Οι σχέσεις στην οικογένεια μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού, οι χρήσιμες συμβουλές για το μωρό στο σπίτι, το παιδικό άσθμα, η οδοντιατρική πρόληψη στην εφηβική και παιδική ηλικία είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το