Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τρίτο οχηματαγωγό στη γραμμή των Β. Σποράδων

Αναμένεται να δρομολογηθεί από τις αρχές Ιουνίου
Αναμένεται να δρομολογηθεί από τις αρχές Ιουνίου

Για πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Β. Σποράδων θα δρομολογηθεί και τρίτο επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο. Πρόκειται για το «Εξπρές Άρτεμις» της εταιρίας Hellenic Seaways, στην οποία ανήκει και το «Εξπρές Σκιάθος». Το τελευταίο εκτελεί τα δρομολόγια προς τις Σποράδες εδώ και αρκετά χρόνια.
Την Μ. Εβδομάδα άρχισε δρομολόγια στη γραμμή το πλοίο «Πρωτεύς», ανταγωνιστικά στην Hellenic Seaways και μάλιστα με φθηνότερο εισιτήριο τόσο για τον επιβάτη όσο και για το αυτοκίνητο.

Τώρα η Hellenic «απαντά» με δεύτερο πλοίο στη γραμμή, το «Εξπρές Άρτεμις», που αναμένεται να αρχίσει τα δρομολόγια το Σάββατο 8 Ιουνίου. Ωστόσο, επίσημη ανακοίνωση από τα γραφεία της εταιρίας στον αντιπρόσωπο έκδοσης εισιτηρίων του Βόλου δεν έχει σταλεί. Ενδεχομένως τα δρομολόγια να αρχίσουν λίγες ημέρες μετά, ωστόσο το πλοίο έχει πάρει άδεια εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή των Σποράδων και έχει γίνει σχετική κοινοποίηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Σημειώνεται ότι στη γραμμή των Σποράδων εκτελεί δρομολόγια και το ταχύπλοο FlyingCat5. Συνολικά στη γραμμή, για το καλοκαίρι, θα εκτελούν δρομολόγια τρία επιβατικά οχηματαγωγά πλοία και ένα ταχύπλοο. Η μεταφορική δυνατότητα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.
Όσον αφορά στην επιβατική κίνηση, με εξαίρεση την περίοδο του Πάσχα που παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, το διάστημα που ακολουθεί καταγράφεται μεγάλη «βουτιά» όπως λένε χαρακτηριστικά πράκτορες έκδοσης εισιτηρίων.

Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που στην ουσία ανοίγει και την τουριστική περίοδο. Το μεγάλο ζητούμενο, όπως λένε οι πράκτορες, είναι αν θα υπάρχει κίνηση στον εσωτερικό τουρισμό για την διατήρηση και των τεσσάρων πλοίων στη γραμμή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το