Τοπικά

Κερδίζει επιβάτες ο θρυλικός Μουτζούρης

Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% πραγματοποιούνται φέτος τα δρομολόγια του Τρενάκι Πηλίου μία από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν που διαθέτει η Μαγνησία και η οποία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας λόγω των ξεχωριστών εμπειριών που προσφέρει συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον.
Μέχρι στιγμής, για το τρέχον έτος, οι επιβάτες αγγίζουν τους 11.000 και τα δρομολόγια ανέρχονται στα 90 περίπου. Σημειώνεται πως το Τρενάκι θα πραγματοποιεί δρομολόγια για όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ κάνει και μερικά έκτακτα δρομολόγια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς έχουν κλειστεί από πρακτορεία με ξένους αλλά και Έλληνες.
Ακόμη και από την μακρινή Αυστραλία έρχονται τουρίστες μέσω πρακτορείου από την Αθήνα για να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος του Πηλίου πάνω στις ράγες του ιστορικού Τρενάκι που μετρά ένα και πλέον αιώνα ζωής.
Παράλληλα πολλοί είναι οι επιβάτες από την Ολλανδία, αλλά και από άλλες χώρες. Συνήθως οι ξένοι επιβάτες είναι περισσότεροι τους μήνες από Απρίλιο έως Ιούλιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ τον Αύγουστο οι πιο πολλοί επιβάτες είναι Έλληνες, καθώς τότε κάνουν τις διακοπές τους.
Όπως μας αναφέρθηκε από το αρμόδιο γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που λειτουργεί στην αρχή της οδού Δημητριάδος, «φέτος όλα τα δρομολόγια είχαν πληρότητα σχεδόν 100% και οι 118 θέσεις των επιβατών στα βαγόνια καλύπτονταν όλες. Είναι μια πολύ καλή χρονιά και το Τρενάκι έχει πολλή μεγάλη ζήτηση από τουρίστες. Σε αυτό βοήθησαν ιδιαίτερα και οι ξενοδόχοι που επισημαίνουν την ύπαρξή του και νουθετούν τους τουρίστες να κάνουν αυτή την πολύ όμορφη διαδρομή. Και βέβαια ιδιαίτερα κολακευτικά για την εμπειρία που έζησαν, είναι οι γραπτές αναφορές των επιβατών που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το Τρενάκι και πόσο όμορφα πέρασαν».
Μάλιστα η πληρότητα είναι πολύ υψηλή, χωρίς να υπάρχουν φέτος και οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου, αφού ήρθαν μέχρι στιγμής μόνο δύο, ενώ πέρυσι ήταν 18. Πάντως χρόνο με τον χρόνο το Τρενάκι το γνωρίζει όλο και περισσότερος κόσμος, ενώ η αρμόδια υπάλληλος έχει συνεχή επικοινωνία μέσω ίντερνετ με τους ενδιαφερόμενους επιβάτες που θέλουν να κλείσουν μια θέση επιβίβασης στον θρυλικό μουτζούρη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το