ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Σαφάρι ελέγχων

Παραπολιτικά

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Ελλάδα

Αθλητισμός

Θριάμβευσε η Ελλάδα στους Βαλκανικούς – Σημαντική η συμβολή από τους Βολιώτες κωπηλάτες

Θριαμβεύτρια των Βαλκανικών αγώνων κωπηλασίας που έγιναν και ολοκληρώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη ήταν η Εθνική μας ομάδα, που κυριάρχησε κατά κράτος σε αγόρια και κορίτσια και κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στις ειδικές όσο και στην γενική βαθμολογία της διοργάνωσης. Εντυπωσίασαν οι 15 Βολιώτες που μετείχαν.

Έντεκα κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ και τέσσερις του ΝΟΒΑ έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη. Εξ αρχής στόχος τους ήταν να ανεβούν στο βάθρο και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίας δύναμης στα Βαλκάνια.

Μετά τα δέκα μετάλλια που κατέκτησαν οι κωπηλάτες μας την πρώτη ημέρα των αγώνων στον Κεράτιο κόλπο εκ των οποίων 5 χρυσά και 5 ασημένια κατά την δεύτερη μέρα έφτασαν στην κατάκτηση εννέα ακόμα μεταλλίων από τα οποία άλλα 5 χρυσά, 3 ασημένια κι 1 χάλκινο.

Έτσι στο σύνολο η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε πολυνίκης με 19 μετάλλια από τα οποία 10 χρυσά 8 ασημένια και 1 χάλκινο. Επίσης ήταν πρώτη στη βαθμολογία των αγοριών, δεύτερη στων κοριτσιών και πρώτη στη γενική μετά από πολλά χρόνια.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Σχιζοδήμος με το τετραπλό σκιφ εφήβων

Από βολιώτικης πλευράς εκ μέρους του ΟΕΑ/ΝΑΒ αγωνίστηκαν οι Βασίλης Μπαρούτας, Δημήτρης Ζωγράφος, Δημήτρης Καπουρτίδης, Βασίλης Κουκουτής, Γρηγόρης Σχιζοδήμος, Αναστασία Καλανδαρίδη, Ελένη Αγιώτη, Μαργαρίτα Γεωργούδη, Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Ευαγγελία Δεμελή, Ειρήνη Βαρελοπούλου και από τον ΝΟΒΑ οι Γιώργος Μαραγκός, Κατερίνα Μπρουσοβάνα, Δημήτρης Καραδέμητρος και Ισμήνη Νόνη.

Αναλυτικά οι θέσεις των ελληνικών πληρωμάτων κατά την 2η μέρα των Βαλκανικών αγώνων:

Χρυσό μετάλλιο και για τις Νόνη και Μπρουσοβάνα (πρώτη και δεύτερη από δεξιά

Χρυσά

Δίκωπος άνευ (παίδων): Μαραγκός Γιωρ., Καραδέμητρος Δημ

Δίκωπος άνευ (νεανίδων): Βαρελοπούλου Ειρ., Μπιτζιλαίου Ιω.

Τετραπλό σκιφ (εφήβων): Κουδούνας Ηλ., Σχιζοδήμος Γρηγ., Τσαλικίδης Βασ., Ντινενής Χαρ.

Τετράκωπος άνευ (παίδων): Μακρυγιάννης Γιωρ., Μεχτερίδης Κων., Πεκόπουλος Τσικαρντάνης Ι.-Λαπίκοφ Θεοδ.

Τετραπλό σκιφ (κορασίδων): Μπροσοβανα Κατ.-Νόνη Ισμ.-Κούρτη Κατ-Μάκου Αθ.

«Χρυσή» στο σκιφ κορασίδων η Νόνη

Αργυρά

Σκιφ (νεανίδων): Γεωργούδη Μαργ.

Διπλό σκιφ (νεανίδων): Αγιώτη Ελ., Καλανδαρίδη Αν.

Τετραπλό σκιφ (παίδων): Καραπάτογλου Ιασ., Μπαρούτας Β., Κουτρούλης Αντ, Στασινός Δημ.

Χάλκινα

Οκτάκωπος εφήβων: Μαρόκος Ι., Γραμμενιάτης Γ., Σωτηρακόπουλος Παν., Παπακωνσταντίνου Αντ., Κουκουτής Βασ., Κοκκινίδης Ηλ., Οικονόμου Ανδρ., Μπουκουβάλας Δ., Λιούγκος Χρ. (πηδ).

Καπουρτίδης και Ζωγράφος με τα μετάλλια στην οκτάκωπο παίδων

Η πρώτη ημέρα

Ιδανικά ξεκίνησαν το Σάββατο οι Βαλκανικοί αγώνες κωπηλασίας για τους Βολιώτες κωπηλάτες, οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια σε έξι αγωνίσματα. Ας δούμε τι συνέβη στην 1η ημέρα της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η οκτάκωπος παίδων με τους Δημήτρη Ζωγράφο, Δημήτρη Καπουρτίδη του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Δημήτρη Καραδέμητρο, Γιώργο Μαραγκό του ΝΟΒΑ, Γ. Μακρυγιάννη, Κων. Μεχτερίδη, Ι. Πεκόπουλο-Τσικαρδάνη, Θ. Λαπίκοφ και Χ. Λιούγκο (πηδαλιούχο).

«Χρυσή» ήταν και η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο εφήβων με τον Βασίλη Κουκουτή του ΟΕΑ/ΝΑΒ και τους Ηλ. Κοκκινίδη, Ανδρ. Οικονόμου και Δημ. Μπουκουβάλα.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, επίσης, τόσο η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ στο σκιφ κορασίδων, όσο και ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος του ΟΕΑ/ΝΑΒ (με τον Χαρ. Ντινενή) στο διπλό σκιφ εφήβων.

Η τετράκωπος άνευ με τον Κουκουτή (δεύτερος από αριστερά)

Επίσης χθες είχαμε και αργυρά μετάλλια σε δύο αγωνίσματα όπου μετείχαν Βολιώτες κωπηλάτες. Αυτά ήταν η τετράκωπος άνευ νεανίδων με τις Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ευαγγελία Δεμελή του ΟΕΑ/ΝΑΒ και την Αριάδνη Μήτση του ΝΟ Ιωαννίνων, καθώς και το τετραπλό σκιφ νεανίδων με τις Μαργαρίτα Γεωργούδη, Αναστασία Καλανδαρίδη, Ελένη Αγιώτη (επίσης του ΟΕΑ/ΝΑΒ) και Λαμπριανίδου του ΝΟ Θεσσαλονίκης.

Επίσης μετάλλια κατέκτησαν οι εξής αθλητές: Το χρυσό στο σκιφ παίδων ο Ι. Καραπάτογλου και αργυρά οι Αντ. Παπακωνσταντίνου, Ι. Μαρόκος στο διπλό σκιφ παίδων, οι Αντ. Κουτρούλης και Δημ. Στασινός στο διπλό σκιφ παίδων και οι Κατ. Κούρτη και Αθ. Μάκου στο διπλό σκιφ κορασίδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το