Photo Gallery, Τοπικά

Αιτήσεις για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Μέχρι τις 29 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή των δικαιολογητικών
Μέχρι τις 29 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή των δικαιολογητικών

Εντός της εβδομάδας θα μπορούν οι φοιτητές να μεταβαίνουν στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους και να λάβουν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων παραγόντων είναι πως δεν αποκλείεται η καταβολή του επιδόματος να δοθεί ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι λόγω της πολύ πιθανής χρονοτριβής που θα απαιτηθεί για την αποστολή και τον έλεγχο των στοιχείων μεταξύ των υπηρεσιών.

Από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδοθεί ακόμη η εγκύκλιος που να αναφέρει λεπτομερώς τα δικαιολογητικά. Ωστόσο στα αρμόδια Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας των ΑΕΙ έχουν ήδη γνωστοποιηθεί τα δικαιολογητικά και οι σχετικές διαδικασίες.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, έχει ήδη ξεκινήσει η εκτύπωση των δικαιολογητικών μαζί με τα έντυπα των αιτήσεων που θα συμπληρώσουν οι φοιτητές. Επίσης μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας θα αρχίσει να δέχεται την υποβολή των αιτήσεων.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα λήξει στις 29 Μαρτίου, οπότε θέλουν να ελέγξουν την προσέλευση των ενδιαφερομένων από τώρα.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν εννιά δικαιολογητικά για να τα υποβάλουν εδώ και στη συνέχεια εμείς να τα αποστείλουμε στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου. Η αποστολή θα γίνει στα μέσα Απριλίου, εφόσον κωδικοποιηθούν ανά υπηρεσία οι αιτήσεις. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά και θα εγκρίνουν την καταβολή των επιδομάτων. Πρόκειται για διαδικασίες που ίσως χρονοτριβήσουν την εκταμίευση των χρημάτων» τονίζεται από αρμόδιο στέλεχος.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, είναι τα εξής:

1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή.

2. Πιστοποιητικό σπουδών που χορηγείται από το τμήμα φοίτησης (ο φοιτητής για να λάβει το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα πρέπει να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους, ενώ για πρωτοετείς φοιτητές υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής).

3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2012 (Ε1) (εισοδήματα 2011) ή φορολογικής δήλωσης δικαιούχου, αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα (ανώτατο όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος 30.000€ συν 3.000€ για κάθε παιδί πέραν του ενός).

4. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) του δικαιούχου.

5. Αντίγραφο τελευταίας Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Ε9) του δικαιούχου (τα συνολικά τ.μ. κατοικιών να μην ξεπερνούν τα 200. Εξαιρούνται ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές κάτω των 3.000 κατοίκων).

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου.

7. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας φοιτητή (χορηγείται από το Δήμο της μόνιμης κατοικίας του φοιτητή).

8. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 του δικαιούχου, που θα δηλώνει: «Δεν έχω εισπράξει ούτε θα εισπράξω το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, για το ίδιο έτος, άλλη φορά)».

9. Μισθωτήριο Συμβόλαιο κατοικίας φοιτητή, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ.

Δικαιούχος θεωρείται: α) Ο γονέας, στο εκκαθαριστικό του οποίου εμφανίζεται ο φοιτητής ως προστατευόμενο μέλος, β) ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

– Είναι ορφανός από τους δύο γονείς,

– οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού,

– είναι πάνω από 25 ετών,

– είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν είναι προστατευόμενο μέλος.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι 29/3/2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως εξής: 1) Οι φοιτητές των τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη του Βόλου, στη διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων (κτίριο Παπαστράτου, 1ος όροφος), 2) οι φοιτητές των τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας στις Γραμματείες των τμημάτων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το