Τοπικά

Μειώθηκε κατά 15% ο τζίρος στα ιδιωτικά ιατρεία του Βόλου

Κατά 15% μειώθηκε ο τζίρος των ιδιωτικών ιατρείων στον Βόλο το 2016 σε σχέση με το 2015 λόγω οικονομικής δυσκολίας των πολιτών, οι οποίοι μαζικά καταφεύγουν στις δημόσιες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να γλιτώσουν δαπάνες.
Μάλιστα οι ιδιώτες γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν αφενός τη μείωση του τζίρου, αφετέρου την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που από τον Φεβρουάριο θα πληρώνουν στο ταμείο τους.

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας συνεδρίασε προχθές το βράδυ και συζήτησε διάφορα θέματα, όπως τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συνυπογράφει κείμενο των ιατρικών συλλόγων της Κρήτης ζητώντας με επιστολή στο υπουργείο Υγείας την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης υπογράμμισε πως «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το 2016 μειώθηκε ο τζίρος των ιδιωτικών ιατρείων σε σχέση με το 2015 κατά 15%. Τα πράγματα, όσο περνά ο καιρός, δυσκολεύουν. Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει στα ιδιωτικά ιατρεία, αν και οι τιμές είναι μειωμένες ιδιαίτερα και οι περισσότεροι καταφεύγουν στις δημόσιες δομές υγείας, όπως στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, στο ΠΕΔΥ ή στα Κέντρα Υγείας. Επίσης πολλοί συμπολίτες προσπαθούν κάθε μήνα να βρίσκονται ανάμεσα στους 200 πρώτους για να έχουν δωρεάν εξέταση ή συνταγογράφηση».

 
Άλλωστε το 80% των περιστατικών που μεταβαίνουν στα Επείγοντα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Μέσα στο 2016 αποχώρησαν δύο γιατροί της Μαγνησίας από τον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Τσάμης ανέφερε πως «οι πόρτες του ΕΟΠΥΥ είναι κλειστές εδώ και πέντε χρόνια. Έχουν βγει νέοι γιατροί στο επάγγελμα, προέκυψαν καινούριες ανάγκες στον πληθυσμό και ο ΕΟΠΥΥ δεν εντάσσει καινούριους γιατρούς με συμβάσεις. Αντιθέτως έχει κλείσει τις πόρτες του και οι γιατροί έχουν πρόβλημα, όπως βέβαια και οι πολίτες. Δύο συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν μέσα στο 2016».
Επίσης για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Οδοντιατρικός Σύλλογοι θα κόψουν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου.
Ακόμη στις 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αθήνα όπου θα συζητηθούν διάφορα θέματα, όπως των ασφαλιστικών εισφορών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το