Τοπικά

Κόπηκε στα δυο δρόμος στην Τσαγκαράδα

Κομμένος στα δύο είναι ο δρόμος του κάτω οδικού κλάδου της Τσαγκαράδας μέσω Μυλοποτάμου, καθώς από την έντονη βροχόπτωση το οδόστρωμα σκίστηκε σε βάθος μέχρι και 40 εκατοστά και δεν μπορεί να περάσει κανένα όχημα.
Λόγω των σημαντικών ζημιών που έχουν προκληθεί σε διάφορες υποδομές, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, στους βουλευτές του νομού, αλλά και σε όλους τους φορείς επιστολή με την οποία ζητεί να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για την επιδιόρθωση των πολλών βλαβών. Άλλωστε ήδη ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτατης ανάγκης μέσω της Περιφέρειας.
Στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου βρέχει από την περασμένη Τετάρτη, ενώ το βράδυ εκείνης της ημέρας είχαμε και τον ισχυρό κεραυνό που έπεσε στο Δημοτικό Πουρίου. Οι ζημιές στο σχολείο αποκαταστάθηκαν, αλλά τα κόστη ήταν υψηλά που αν προστεθούν και αυτά που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση των υπόλοιπων βλαβών, τότε ο λογαριασμός βγαίνει πολύ υψηλός και δύσκολα μπορεί να τον αντέξει ο φετινός προϋπολογισμός.
Πάντως το Δημοτικό Πουρίου μετά τις άμεσες παρεμβάσεις του Δήμου λειτουργεί κανονικά από προχθές.
Εκτός από το σχολείο ζημιές έχουν προκληθεί σε διαδημοτικούς δρόμους, οχετούς, σωληνώσεις δικτύων ύδρευσης. Επίσης σημειώθηκαν καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις και άλλες ζημιές.
Πάντως από τις σημαντικότερες ζημιές είναι η διακοπή του δρόμου από την κάτω πλευρά της Τσαγκαράδας που συνδέεται με τον δρόμο για Μυλοπόταμο.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Μαργαρίτης, «από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση ο δρόμος αυτός σε μήκος 80 μέτρων έχει υποστεί σημαντική ζημιά. Η άσφαλτος έφυγε και το οδόστρωμα υποχώρησε σε βάθος 40 εκατοστών. Όχι μόνο αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί εκεί, αλλά ούτε και μηχάνημα. Γι’ αυτό και διακόψαμε την κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο που γενικώς χρησιμοποιείται από τους δημότες».
Όσον αφορά στην αγροτική οδοποιία από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι οι ζημιές είναι πολλές τόσο από τη χιονόπτωση, όσο και από τη βροχόπτωση, αλλά όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης «προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πάει εκεί, αφού σε πολλά σημεία είναι βάλτος. Πάντως οι ζημιές αναμένεται να είναι πολλές και θα απαιτηθεί εκ νέου πολλή δουλειά».
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το