Τοπικά

Σε θολό τοπίο η έναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας “Θ”

Υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές, που κάνουν δύσκολη τη διεξαγωγή του μαθήματος
Υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές, που κάνουν δύσκολη τη διεξαγωγή του μαθήματος

Σε θολό τοπίο με πολλά ανοικτά ζητήματα αρχίζει ουσιαστικά η νέα σχολική χρονιά από μεθαύριο Δευτέρα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας με την τέλεση του αγιασμού.

Χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη και των διευθυντών, υποδιευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και των υπευθύνων εργαστηριακών τομέων, αλλά και άλλων δομών.

Το «παρών» έδωσε και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου, που άκουσε με προσοχή τα ζητήματα, που απασχολούν τα σχολεία και επιχείρησε να δώσει διάφορες κατευθύνσεις.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως τα κυριότερα ζητήματα που θέτουν οι διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι η λειτουργία τμημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι αναθέσεις μαθημάτων σε καθηγητές, η διεξαγωγή της μαθητείας στα ΕΠΑΛ, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού μαθητών σε αρκετά τμήματα.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές, που κάνουν δύσκολη τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ του κ. Σαβελίδη και της κ. Αναστασοπούλου, όπως στην περίπτωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με την περιφερειακή διευθύντρια να θεωρεί ότι είναι λιγότεροι από 27. Βέβαια στο τέλος η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Πάντως οι διευθυντές των σχολείων θέλησαν να λάβουν απαντήσεις σε αρκετά ζητήματα, που σχετίζονται και με την ειδική αγωγή.

Μάλιστα λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει στη δημόσια εκπαίδευση, διάχυτη ήταν η αίσθηση μεταξύ των διευθυντών, πως τελικά το νέο σχολικό έτος ξεκινά μάλλον σε ένα θολό τοπίο, όπου η επίλυση των ζητημάτων θα γίνεται σταδιακά.

Ο επίσημος αγιασμός για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνει στο ΓΕΛ Αλμυρού, παρουσία των τοπικών αρχών και επισήμων μεθαύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί. Και είναι η πρώτη φορά, που τελείται επίσημος αγιασμός εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

 

 

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2

 

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τη διετία 2016-2018 συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/KA2, με τίτλο «Modern Extrovert European Tales» ως εταίρος. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φινλανδία και την Τουρκία. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που πέτυχε το άριστα στην αξιολόγηση, βαθμολογήθηκε με 98%. O τελικός σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση μιας ταινίας, με θέμα τις περιπέτειες ενός ήρωα, που θα δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες Ευρωπαίους Εταίρους και θα έχει χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας. Η παραγωγή αυτή θα προωθήσει τη δημιουργικότητα των μαθητών, την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της αυτονομίας και της καινοτομίας και θα τους δώσει τη δυνατότητα, να διευρύνουν και να επεκτείνουν το όραμά τους για το σχολείο. Το έργο θα έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών και θα διευρυνθεί η ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου. Θα ενισχυθεί η χρήση των ΤΠΕ και θα προωθηθεί η διεπιστημονική εργασία μέσω καινοτόμων στάσεων. Θα ενσταλάξει την ιδέα της ανοχής και κατανόησης προς άλλες κουλτούρες και παραδόσεις, Θα βοηθήσει τους νέους να είναι ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι στη σκέψη και να εκτιμήσουν την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης  συμμετέχει ήδη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «Young Epicure Searching for Happiness» ως εταίρος, για δύο χρόνια και βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από την Tarragona της Ισπανίας, από το Kusadasi της Τουρκίας και από το Frankenberg της Γερμανίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το