Τοπικά

Αλλαγές στη χορήγηση των 1.000 ευρώ για φοιτητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “Θ”

akrivi-i-gnosi-kai-foitites-se-apognosi

Σε αλλαγή της μέχρι τώρα διαδικασίας για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ προχωρεί το υπουργείο Παιδείας μετά από ενημέρωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα υπόλοιπα ΑΕΙ.

Πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι φοιτητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν τα 12 δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου με συνέπεια να δημιουργείται καθυστέρηση και όγκος γραφειοκρατικής δουλειάς.

Στο έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Π.Θ. τονίζεται πως «αναφορικά με τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, σας ενημερώνουμε ότι προωθείται από το υπουργείο Παιδείας αλλαγή της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη συντόμευση του χρόνου καταβολής του επιδόματος. Κατόπιν τούτου οι φοιτητές, δεν θα υποβάλλουν αιτήσεις, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2015-16, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν από το υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα.

Έτσι αποδεσμεύεται σε έναν βαθμό το Πανεπιστήμιο από μια χρονοβόρα διαδικασία, αν και, όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές, πάλι το Πανεπιστήμιο θα έχει κάποια εμπλοκή, όχι όμως στον βαθμό που ίσχυε μέχρι πρότινος».

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ενημέρωσε με e-mail τους φοιτητές για τη νέα εξέλιξη.

Πέρυσι 2409 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο είχαν υποβάλλει αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ. Και κάποιοι ακόμη δεν το έχουν λάβει.

Επίσης από το Πανεπιστήμιο ανακοινώθηκε πως οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που αφορούν προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, θα υποβάλλονται κανονικά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως εξής:

– Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη του Βόλου στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Βόλος (κτίριο Παπαστράτου, 1ος όροφος).

– Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και της Λαμίας στις Γραμματείες των Τμημάτων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το