Τοπικά

Ο Πόλεμος των Άστρων «σπάει τα ταμεία» και στο Βόλο “Θ”

Σ02 ΠΡΟΣΩΠΟ

Η νέα ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων «Η Δύναμη ξυπνάει» κυριολεκτικά «σπάει τα ταμεία» και στο Βόλο, καθώς τις πρώτες ημέρες προβολής στους κινηματογράφους Village χιλιάδες θεατές έχουν σπεύσει να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες που περιγράφονται στο 7ο κατά σειρά επεισόδιο του Star Wars.

Ο Χρήστος Τσιμπίδας, cinema-manager στο υποκατάστημα του Βόλου, έκανε λόγο για μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η τελευταία ταινία του Πολέμου των Άστρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο με την προσέλευση των θεατών, όσο από την άποψη ότι αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο. Πιάνει τρεις γενιές που έρχονται και το βλέπουν. Αυτή είναι η ουσία. Βλέπουμε από έφηβους μέχρι ανθρώπους 45-50 ετών. Οι παλιότεροι θυμούνται την αυθεντική τριλογία του Τζορτζ Λούκας και οι νεότεροι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων. Τις τελευταίες ημέρες η συνδρομητική τηλεόραση είχε εκτεταμένο αφιέρωμα στη σειρά, προβάλλοντας και τα έξι προηγούμενα επεισόδια. Έχω ακούσει πιτσιρικάδες που είδαν όλες τις παλιές ταινίες, πριν παρακολουθήσουν το τελευταίο έργο».
Στη συνέχεια ο διευθυντής των Village Cinemas στο Βόλο μίλησε για τα θετικά σχόλια των θεατών που παρακολούθησαν το «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει», το οποίο έκανε πρεμιέρα την παραμονή των Χριστουγέννων: «Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί. Αυτό το εισπράξαμε από την πρώτη προβολή στις συζητήσεις που είχαμε με το κοινό. Άρεσε πάρα πολύ. Υπολογίζω πως θα φτάσουμε σίγουρα τα 8.500-9.000 εισιτήρια και γιατί όχι να αγγίξουμε και τα 10.000. Βάσει της εικόνας που έχουμε μέχρι τώρα, το Star Wars θα τραβήξει μέχρι και τέλη Γενάρη. Έχει μεγάλο target-group. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους».
Ωστόσο, πέρα από τους Ιππότες Τζεντάι, οι οποίοι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τώρα, έχουν μαγέψει εκατομμύρια σινεφίλ ανά την υφήλιο, ο Χρήστος Τσιμπίδας μίλησε για το εντυπωσιακό «άνοιγμα» της τελευταίας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος»: «Μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 4.000 εισιτήρια για τις δύο ταινίες. Για τον Πόλεμο των Άστρων το περιμέναμε λίγο-πολύ, αλλά φαίνεται πως ο Παπακαλιάτης είναι δυνατό χαρτί. Χρόνια είχαμε να κάνουμε τόσο καλό «άνοιγμα» σε ελληνική παραγωγή. Όταν ακούς να λένε ότι θα έρθουν να δουν για 2η φορά μία ταινία, τότε ναι, περιμένεις να κάνει επιτυχία. Κρίνοντας από την προσέλευση στις πρώτες ημέρες, περιμένω εξίσου δυνατή συνέχεια και το «drop», δηλαδή η πτώση των εισιτηρίων, θα είναι πολύ μικρή για τις δύο ταινίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το