Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Τριήμερο προσφοράς εξοπλισμού της Alpha Bank σε σχολεία και κοινωνικές δομές της Μαγνησίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μαζί με στελέχη της Alpha Bank, επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες  του Ν. Μαγνησίας και κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου, από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να παραδώσουν εξοπλισμό απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους και για την κάλυψη των ιδιαίτερων, πάγιων και τρεχουσών αναγκών τους. O συγκεκριμένος εξοπλισμός, ο οποίος αποτελεί χορηγία του δραστήριου χρηματοπιστωτικού ομίλου της ALPHA στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, με τίτλο: «Μαζί με στόχο την Παιδεία» και «Μαζί με στόχο την Υγεία», αντίστοιχα, παραδόθηκε σε σχολικές μονάδες και κοινωνικές δομές που οι ίδιες οι δημοτικές αρχές επέλεξαν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσφορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού ήταν αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας της  κ. Μακρή  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ALPHA BANK κ. Β. Ψάλτη και της διοίκησης του Ομίλου, η οποία ξεκίνησε στην Αστυπάλαια, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο συνόδευε και η Υφυπουργός Παιδείας, στις 28 Ιουνίου 2022, στο δημοτικό σχολείο για την παρουσίαση του πρωτοποριακού προγράμματος της ALPHA «Κυκλική Οικονομία στην πράξη». To εγχείρημα αυτό ήταν και το έναυσμα για να θέσει η κ. Μακρή κάποια αιτήματα που αφορούσαν στην ψηφιακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και στα οποία ανταποκρίθηκε η διοίκηση της τράπεζας με μεγάλη προθυμία και ταχύτητα. 

Ειδικότερα, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός μαζί με την επικεφαλής των τομέων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Πολιτισμού της ALPHA BANK κ. Ρούλη Χριστοπούλου, την υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος κ. Μάγδα Μουντζούρη και στελέχη της Alpha Bank, επισκέφθηκαν, αρχικά,  το 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου και, εν συνεχεία, το δημοτικό σχολείο Ευξεινούπολης, στα οποία και παρέδωσαν από ένα πλήρες διαδραστικό σύστημα με διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή, συσκευή προβολής και εξειδικευμένο λογισμικό χρήσης και υποστήριξης του διαδραστικού συστήματος. Ακόμη, εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό, παρέδωσαν και αθλητικό εξοπλισμό, όπως στρώματα γυμναστικής, μπάλες μπάσκετ, βόλεΪ και ποδοσφαίρου, τσάντες φύλαξης μπάλας, καρότσι φύλαξης αθλητικού εξοπλισμού και εξοπλισμό γυμναστών (σφυρίχτρες, κώνοι σήμανσης, πινάκια, τρόμπες, κ.λπ.). Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Βελεστίνο, η κ. Μακρή συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλεκτροφωτισμού και Συγκοινωνιών κ. Σταύρο Χατζή, την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών – ΚΕΠ κ. Λ. Καρατζιώλη – Κουντούρη, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Πολύζο, την Πρόεδρο της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Παπανικολάου – Χατζοπούλου, εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και τον διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Β. Τσέκο. Ενώ, στην Ευξεινούπολη, η κ. Μακρή συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Β. Χατζηκυριάκο, την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αρ. Μπέη, την διευθύντρια της σχολικής μονάδας κ. Π. Χαμηλού, τον Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος της ALPHA BANK κ. Χρ. Ζαβό, τους εκπροσώπους της σχολικής επιτροπής καθώς και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η Υφυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τα οφέλη που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης αλλά και για τις προκλήσεις που ανοίγονται μέσω αυτής της δυνατότητας. 

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, σειρά είχαν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Παιδείας και το κλιμάκιο της Alpha Bank επισκέφθηκαν, αρχικά, το Γηροκομείο Βόλου και, ακολούθως, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου για την παράδοση ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού όπως: υποσέντονα, γάντια και μάσκες μιας χρήσεως, μηχάνημα παθητικής γυμναστικής, στηθοσκόπια, πιεσόμετρα, παλμικά οξύμετρα, ψηφιακά θερμόμετρα, νεφελοποιητές κ.λπ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί με στόχο την Υγεία». Στο Γηροκομείο Βόλου, την κ. Μακρή και τα στελέχη της ALPHA BANK υποδέχθηκε ο Πρόεδρος ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου κ. Πάνος Παύλος, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου κ. Σοφία Βαρλάμη και τα μέλη του Δ.Σ, καθώς και η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Κων. Δημητρίου. Κατά την επίσκεψη,  συζητήθηκαν, εκτενώς,  τα θέματα καθημερινής λειτουργίας καθώς και οι αυξημένες ανάγκες της συγκεκριμένης δομής φροντίδας ηλικιωμένων όπως και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Η φιλοξενία της Υφυπουργού Παιδείας από τους ηλικιωμένους ήταν, άκρως, συγκινητική καθώς την καλωσόρισαν με τραγούδια εποχής συνοδεία φυσαρμόνικας και συνομίλησαν, για αρκετή ώρα, μαζί της. Στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βόλου ανάλογη ήταν η υποδοχή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου κ. Απ. Ζαρκάδα-Βεργή και από τα στελέχη του φαρμακείου. Ο κ. Ζαρκάδας – Βεργής ευχαρίστησε, θερμά, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την αρωγή και υποστήριξη της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την δωρεάν  χορήγηση των φαρμάκων σε απόρους, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια και αστέγους.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα, η υφυπουργός Παιδείας μαζί με το κλιμάκιο της ALPHA BANK, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Μούτο, το σύνολο των Αντιδημάρχων, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ζαγοράς κ. Δ. Σπανό, τους εκπροσώπους της σχολικής επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Κ. Τάτσιο, αρχικώς, παρέδωσαν τον εκπαιδευτικό και αθλητικό εξοπλισμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς. Στην  συνέχεια, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για την παράδοση του αιτηθέντος, από το υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμού και, συγκεκριμένα, ενός απεικονιστικού υπέρηχου και ενός κρεβατιού – φορείου που θα θωρακίσουν, περαιτέρω, το νέο ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. 

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, για το τριήμερο προσφοράς εξοπλισμού την Επικεφαλής των τομέων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Πολιτισμού της ALPHA BANK κα Ρούλη Χριστοπούλου, την Υπεύθυνη Προγράμματος κα Μάγδα Μουντζούρη, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κ. Γεώργιο Ρεπανάκη, τον Υποδιευθυντή Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κ. Χαράλαμπο Μεϊτανίδη και τον  Διευθυντή Καταστήματος Βόλου κ. Γεώργιο Κοκκολιό καθώς και τα στελέχη της της ΑLPHA BANK, που δούλεψαν συντονισμένα και μεθοδικά για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Τόνισε δε, την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, για την υποστήριξη της πρόσβασης των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην γνώση ενισχύοντας τα σχολεία με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας και αθλητικό εξοπλισμό αλλά και για την εξασφάλιση της καλής υγείας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών δωρίζοντας ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό εξοπλισμό σε δομές  υγείας, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τους ανάγκες. Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ικανοποίησή της για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος και να εκφράσει την ελπίδα ότι οι παροχές και η μέριμνα του προγράμματος θα επεκταθούν, στο μέλλον, και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες και κοινωνικές δομές της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το