Ελλάδα

Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με βροχές και καταιγίδες: Αυτές είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Η «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις επόμενες ώρες και για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα που θα επηρεάσει την Ελλάδα θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεάσει η «ψυχρή λίμνη»
Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, καθώς και το πρωί της Κυριακής και θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση από το μεσημέρι της Κυριακής.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή 26/05 στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

meteo

meteo

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το