Οικονομία

7 χώρες εκδίδουν ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα -«Πάρτε μαζί σας ευρώ»

tourism-708_0

Νέα ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Βρετανία για όσους τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει: «Το νόμισμα στην Ελλάδα είναι το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να πάρετε περισσότερα από ένα μέσα πληρωμής μαζί σας (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα). Οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και την εξυπηρέτηση των ΑΤΜ – σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιοριστούν με μικρή πρότερη ειδοποίηση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε μετρητά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και απρόβλεπτων περιστάσεων ή απρόσμενων καθυστερήσεων».

Στο μεταξύ παρόμοια ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδώσει και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή, επισημαίνεται προς τους Γερμανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι στη χώρα μπορεί να παρουσιασθούν πολλές καθυστερήσεις, ακόμα και στενότητα, στην τροφοδότηση των ΑΤΜ και συμβουλεύει τους Γερμανούς τουρίστες να έχουν αρκετό ρευστό και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιστοσελίδα του.

Ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες του που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα έχει εκδώσει και η Ολλανδία.

Με αυτήν συμβουλεύει τους Ολλανδούς τουρίστες να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες, αλλά και να κουβαλούν επαρκή μετρητά για να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους και απρόβλεπτες δαπάνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, προτείνει στους τουρίστες να έχουν στην κατοχή του επαρκές ρευστό, ενώ και το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους ταξιδιώτες να έχουν προμηθευτεί αρκετά μετρητά πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φινλανδικού Τύπου, οι φινλανδικές τράπεζες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες αρχές συστήνουν στους τουρίστες να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν αγαθά και υπηρεσίες εξ’ολοκλήρου στα μετρητά.

Ταξιδιωτική οδηγία και από Σουηδία και Πολωνία

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς κάλεσε τους Πολωνούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα να μην στηρίζονται στις πιστωτικές κάρτες και τα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών, αλλά να προτιμούν να έχουν μαζί τους μετρητά.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας αναφέρει σε διεθνές δίκτυο πως υπάρχουν πληροφορίες που έρχονται από την Ελλάδα ότι κάποια εστιατόρια και πρατήρια καυσίμων δεν έχουν δεχθεί πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και δέχονται μόνο μετρητά.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το