Αθλητισμός

Απόλυτα δίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό

Μία αναμέτρηση που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να διεξαχθεί, αλλά αποζημίωσε τους φιλάθλους. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο, με τους Γιαννιώτες να επικρατούν με 2-1 (με ανατροπή), στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδος.

Εξήντα πέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να πάρει το προβάδισμα στον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Λούκας Βιγιαφάνιες έστρωσε με το κεφάλι και ο Φεντερίκο Μακέντα την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άγγιξε την ισοφάριση στην επόμενη κατεβασιά με τον δραστήριο Λέο, όμως έπρεπε να περάσουν 18 λεπτά για να την πετύχει.

Στο 21’, έπειτα από ελεύθερο του Βασίλη Ξενόπουλου, οι τυπικά γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα και ο Γιώργος Παμλίδης έφερε το ματς στα ίσα με τρομερό σουτ.

Αμφότεροι απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ τους, με σημαντικότερη το δοκάρι του Τάσου Χατζηγιοβάνη από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 41’.

Αϊτόρ και Παμλίδης είχαν τις στιγμές τους στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ώσπου στο 66’, έπειτα από κόρνερ του Αλέξανδρου Καρτάλη, ο Γιάννης Κάργας ανέτρεψε τα δεδομένα με «σκαστή» κεφαλιά.

Μάλιστα, στους πανηγυρισμούς, ο σκόρερ πήγε στην κάμερα και φώναξε «για την πόλη».

Ο Λάζλο Μπόλονι έκανε τριπλή αλλαγή αμέσως μετά (Καρλίτος, Γενί Ενγκμπακοτό, Ανδρέας Αθανασακόπουλος), δίνοντας πιο επιθετική απόχρωση στην ομάδα του.

Λίγο αργότερα έβαλε και τον Αργύρη Καμπετσή, τη στιγμή που ο Αργύρης Γιαννίκης απαντούσε με Λιάσο, Μιλιντσεάνου και Νάουμετς.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Απ. Νικολαΐδης».

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας,Εραμούσπε, Πίρσμαν, Παμλίδης (89’ Νάουμετς), Ντομίνγκες, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λεό (82’ Μιλιντσεάνου), Καρτάλης.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (84’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (79’ Καμπετσής), Μακέντα (70’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (70’ Ενγκμπακοτό).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το