Τοπικά

60 θέσεις από φορείς Μαγνησίας για τη μαθητεία στα ΕΠΑΛ

Στις 60 ανέρχονται οι θέσεις που έδωσαν για τη διεξαγωγή του προγράμματος της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια διάφοροι δημόσιοι φορείς του Νομού Μαγνησίας, όπως οι Δήμοι Βόλου και Αλμυρού.
Το πρόγραμμα της μαθητείας αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και στη Μαγνησία θα είναι η τρίτη φορά που θα υλοποιηθεί.
Πέρα από τις 60 αυτές θέσεις αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον και από ιδιώτες που θα προσφέρουν και αυτοί θέσεις εργασίας.
Το σύνολο των μαθητών που θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα μαθητείας σε χώρο εργασίας είναι 9.830.

Συγκεκριμένα τον καθορισμό αριθμού μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Σ., Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. και ΙΕΚ) που θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα Μαθητείας στον χώρο εργασίας (Μαθητεία-Πρακτική Άσκηση) σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2018-2019 ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.
Οι προτάσεις των οικείων φορέων οι οποίες έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ.
Οι θέσεις εργασίας για 9μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς της Μαγνησίας έχουν ως εξής: Δήμος Βόλου 14, Δήμος Αλμυρού 36, Δήμος Ρήγα Φεραίου 8 και ΔΕΥΑΜΒ δύο. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων ανέρχεται στις 60.

Επίσης, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δόθηκαν 98 θέσεις και από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας δεκατέσσερις.
Το πρόγραμμα αφορά σε αποφοίτους ΕΠΑΛ, οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν για εννιά μήνες σε μια επιχείρηση του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για ένα τέταρτο μεταλυκειακό έτος, καθώς εκτός από την πρακτική άσκηση στον χώρο εργασίας οι απόφοιτοι παρακολουθούν και λίγες ώρες μαθημάτων στο σχολείο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης.
Οι επιμορφούμενοι αμείβονται από την επιχείρηση και τον ΟΑΕΔ με το συνολικό μηνιαίο ποσό να ανέρχεται στα 350 ευρώ περίπου. Είναι καλυμμένοι ασφαλιστικά.
Τα οφέλη συνεπώς είναι πολλαπλά και η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση στην εργασία.
Στη Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί δύο κύκλοι μαθητείας. Μάλιστα ο δεύτερος είναι σε εξέλιξη, τελειώνει σε λίγο καιρό και συνολικά εργάζονται 100 απόφοιτοι νέοι των ΕΠΑΛ.
Κάποιες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, επειδή μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την απόδοση των αποφοίτων και έχουν τη σχετική οικονομική δυνατότητα, προχωρούν σε κανονική πρόσληψη των νέων αποφοίτων.
Σε λίγο καιρό θα εκδηλωθεί το ενδιαφέρον και από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να κάνουν προσλήψεις αποφοίτων. Οι επιχειρήσεις προσφέρουν θέσεις και οι απόφοιτοι καλούνται να τις διεκδικήσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το