Τοπικά

Βόλος: Σταθερές οι τιμές στη φοιτητική στέγη – Εκατοντάδες νέοι σπουδαστές στο κυνήγι της ανεύρεσης κατοικίας

Από πρωτοετείς φοιτητές που με τους γονείς τους έχουν επιδοθεί στο κυνήγι της ανεύρεσης φοιτητικής στέγης έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες ο Βόλος. Σταθερές παραμένουν οι τιμές στις φοιτητικές κατοικίες σε σχέση με πέρυσι και, όπως επισημαίνουν μεσίτες, υπάρχει επάρκεια σε γκαρσονιέρες και δυάρια διαμερίσματα.
Ο πιο μεγάλος όγκος των φοιτητών ανέμενε την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής που τελικά πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο παιδείας αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας και μετά ξεκίνησε να ψάχνει για σπίτι. Και αυτό ήταν λογικό, καθώς φέτος οι βάσεις ήταν ασανσέρ για πολλά τμήματα και η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα θολή για τους περισσότερους φοιτητές, ώστε να νοικιάσουν ένα σπίτι σε μια πόλη πριν ανακοινωθούν οριστικά τα αποτελέσματα.

Έτσι από το απόγευμα της Δευτέρας και κυρίως από προχθές το πρωί της Τρίτης εκατοντάδες είναι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές που μετέβηκαν γρήγορα στον Βόλο για να βρουν σπίτι και να φύγει έτσι το πρώτο και σημαντικότερο άγχος που είναι η εξασφάλιση της φοιτητικής στέγης.
Οι φιγούρες τους είναι γνώριμες, καθώς κινούνται όλοι μαζί σαν οικογένεια στους κεντρικούς δρόμους, ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες, κρατώντας σημειώσεις στο χέρι και κοιτώντας τα ενοικιαστήρια στις εισόδους των πολυκατοικιών αλλά ακόμη και στους στύλους της ΔΕΗ.
Παράλληλα πολλοί μεταβαίνουν στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου, όπου έχουν τοιχοκολληθεί πολλά ενοικιαστήρια από ιδιοκτήτες οι οποίοι κάποιες φορές μεταβαίνουν και οι ίδιοι εκεί για να συνεννοηθούν απευθείας με τους ενδιαφερόμενους.
Επίσης αρκετοί γονείς απευθύνονται και στους κτηματομεσίτες για να βοηθηθούν άμεσα.

Η υπεύθυνη του κτηματομεσιτικού γραφείου Magnis Land κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη δήλωσε πως «ο Βόλος από την Τρίτη έχει γεμίσει με φοιτητές που πέτυχαν στα Τμήματα και συνοδευόμενοι από τους γονείς τους βρίσκονται στην αναζήτηση της φοιτητικής στέγης. Ένα χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι πως όλο και περισσότεροι αναζητούν οικονομικές φοιτητικές κατοικίες. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ένα σπίτι στο κομμάτι της πόλης που εκτείνεται από την Παγασών μέχρι τον Άναυρο και από την οδό Αναλήψεως μέχρι και την παραλία.
Ερωτηθείσα για τις τιμές απάντησε πως αυτές παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή η τιμή ενοικίασης μιας γκαρσονιέρας κυμαίνεται μεταξύ 150-250 ευρώ και η τιμή για ένα δυάρι μεταξύ 250-350 ευρώ.
Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή, αν είναι επιπλωμένο ή όχι το σπίτι, τον χρόνο που κατασκευάστηκε η πολυκατοικία και άλλα.
Πάντως η κ. Μπαρμπουδάκη υπογράμμισε πως στον Βόλο υπάρχει επάρκεια σε γκαρσονιέρες και δυάρια διαμερίσματα και ο κόσμος θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το