Τοπικά

Εργασίες για μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε συνεδριακό εκ των υστέρων…

Το εκθεσιακό κέντρο του Βόλου που μετατράπηκε σε… συνεδριακό δέχτηκε συνέδρους χωρίς να είναι ολοκληρωμένο, καθώς οι αναγκαίες εργασίες μόλις προχθές ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και κοστίζουν 420.000 ευρώ.
Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε εκ των υστέρων την εκτέλεση όλων των εργασιών για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του εκθεσιακού κέντρου, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης σε κάποια σημεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες κτιριακές υποδομές για να διαμορφωθεί και χώρος συνάθροισης κοινού.
Το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου κατασκευάστηκε από τον Δήμο Βόλου με αριθμό οικοδομικής άδειας 378/91 σε οικόπεδο εμβαδού 3866 μ2 και είναι κτίριο χαλύβδινης κατασκευής, ορθογωνίου σχήματος, διαστάσεων 37 Χ 57 μ ύψους 10 μ με συνολική επιφάνεια 2.382 μ2 και καλυπτόμενη επιφάνεια 2.116,00 μ2. Στο εσωτερικό του κτιρίου στο υφιστάμενο πατάρι απαιτείται ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, ώστε ο χώρος που είχε μελετηθεί και κατασκευαστεί για γραφεία να γίνει κατάλληλος για χώρος συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με την εξωτερική διαμόρφωση όψης γίνεται επένδυση της μεταλλικής φέρουσας κατασκευής της στέγης με μεταλλικές οριζόντιες περσίδες περιμετρικά. Στην πρόσοψη καθαιρείται η τελευταία προεξοχή της τοιχοποιίας ώστε στην πρόσοψη η δίριχτη στέγη να φαίνεται ολοκληρωμένη. Οι συγκεκριμένες τοιχοποιίες της πρόσοψης επενδύονται εξωτερικά με μεταλλικές επιφάνειες διατηρώντας τις σκοτίες της υφιστάμενης όψης. Επίσης αντικαθίστανται μόνο τα κουφώματα της παραπάνω τοιχοποιίας. Τα νέα κουφώματα θα είναι αντίστοιχης γεωμετρίας με τα υφιστάμενα αλλά βελτιωμένης τεχνολογίας. Στο προεξέχον τριγωνικό στοιχείο εισόδου προστίθεται εξωτερικά μεταλλική πέργκολα αποτελούμενη από κοιλοδοκούς που σχηματίζουν δύο πλαίσια που «αγκαλιάζουν»το υφιστάμενο προεξέχον τριγωνικό στοιχείο εισόδου. Στις επιφάνειες των υφιστάμενων δωμάτων προβλέπεται η κατασκευή μόνωσης μετά την απομάκρυνση των παλαιών μονάδων κλιματισμού. Οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου που απαιτούνται είναι οι εξής: Ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του παταριού, ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος για χώρος συνάθροισης κοινού. Προσθήκη – επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή. Αντικατάσταση μέρος των εξωτερικών κουφωμάτων. Μόνωση δωμάτων. Κατασκευή – μετατροπή της εξωτερικής εισόδου με μεταλλικά πλαίσια Αναμόρφωση του δαπέδου της εξωτερικής εισόδου, επένδυση της εξωτερικής όψης των τεγίδων του μεταλλικού σκελετού της οροφής στην πρόσοψη του κτιρίου από μεταλλικές περσίδες. Αντικατάσταση της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων, βάψιμο των εσωτερικών επιφανειών του κτιρίου όπου είναι απαραίτητο, βάψιμο των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου όπου είναι απαραίτητο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το